Partizan u spektaklu na Tašu demonstrirao razliku u kvalitetu u prijateljskom okršaju sa Fuenlabradom

Košarkaši Partizana večeras su svojim navijačima priredili pravi spektakl pod otvorenim nebom na terenu SC Tašmajdan. Ubedljivo je savladana španska Fuenlabrade, a kada se sastanu ove dve ekipe jasno je da atmosfera mora biti prijatna.

Ipak, razlika u kvalitetu između tima koji je bio nadomak F4 Evrolige i jednog od najslabijih u španskom prvoligaškom društvu bila je jasno vidljiva. Srpski tim je pred oko 7.000 navijača slavio sa ubedljivih 93-63.

Već u završnici prve četvrtine crno-beli su stekli dvocifrenu prednost, pa su na kraju ovog dela vodili sa 24-13. Nije mnogo prošlo od drugog perioda kada je premašeno i 20 razlike, dok su na poluvremenu izabranici Željka Obradovića vodili sa 50-28.

Nije se u drugom delu postavljalo pitanje pobednika ovog susreta, već samo krajnje razlike, ukoliko je i ona bila bitna u ovakvom duelu. Na kraju je iznosila +30, a u jednom momentu psolednje četvrtine je bila i na nivou od 38 poena (81-43).

Bila je ovo prilika da se ljubitelji košarke vrate na neki način korenima ovog sporta u Srbiji, kada je sa otvorenih terena uznapredovao do najuspešnijeg i obeležja naše zemlje. Događaj je dodatno uveličala činjenica da su upravo danas promovisani novi dresovi kluba, sa kojima će nastupiti u predstojećoj sezoni, kao i prisustvo Alekse Avramovića, koji je stigao sa Filipina, gde je sa reprezentacijom osvojio srebrnu medalju, a uskoro će i sam obući novi dres crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE