ISTAKLI SE NA MUNDOBASKETU: FIBA među 13 odabrala dvojicu Srba!

Košarkaši Srbije poraženi su u finalu Svetskog prvenstva od Nemačke.

Orlovi su imali težak put da do tog šampionata dođu. Posle kvalifikacija, uspeli su na turniru da uz upravo Pancere obezbede i direktan plasman na olimpijske igre.

FIBA je izdvojila trinaest košarkaša koji su se istakli dobrim partijama. Uvrstili su od naših igrača Nikolu Jovića (20) i Aleksu Avramovića (28).

FIBA navodi da Pešić nije pogrešio što je košarkašu Majamija pružio jednu od liderskih uloga. Premda je srpski igrač mogao i da osvoji nagradu za najboljeg mladog košarkaša Mundobasketa. Beležio je prosečno 10.1 koš po utakmici.

Njegovih 25 poena uz šut 9/9 iz igre protiv Južnog Sudana, pravi su primer kako krilo ima Srbija, navodi se na sajtu FIBA.

Nikola Jović

Avramović je izbio u prvi plan nakon polufinala sa Kanadom i ukradenim loptama Ar Džeju Beretu i Šaj Gildžuz Aleksanderu. Beležio je 11.3 poena po meču, ali FIBA ističe njegov odnos prema odbrani kao nešto što je privuklo najviše pažnje.

Od ostalih su se izdvojili Letonac Arturs Žagars sa rekordnih 17 asisrencija na jednom meču i uz peto mesto sa ovom baltičkom selekcijom. Australijanac Džoš Gidi osvojio je nagradu umesto Jovića. Tu su i Karlik Džons (Južni Sudan), Tremot Voters (Portoriko), novi igrač Crvene zvezde Jago Dos Santos (Brazil), Andres Feliz (Dominikanska Republika), Andrejs Gražulis (Letonija), Juki Kavamura (Japan), Rokas Jokubaitis (Litvanija), Andreas Obst (Nemačka) i Ronde Holis Džeferson (Jordan).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZE U BEOGRAD: PAO oslabljen u naredne dve utakmice?

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1-1 u plej-of seriji Evrolige protiv Makabija. Serija se sada seli na dve utakmice...

POVEZANE OBJAVE