Pešić o narednoj godini: Sada znamo na koga možemo da računamo!

Ne prestaje priča u sportskim krugovimao velikom uspehu košarkaša Srbije na Svetskom prvenstvu, gde je osvojena srebrna medalja.

Veliki rezultat je i što je izboren plasman na Olimpijske igre u Parizu, i to je i napomenuo selektor u razgovoru za RTS.

Sada više i ne znam da li nam je bio cilj da odemo na Olimpijadu kroz Svetsko prvenstvo ili da po svaku cenu ne igramo kvalifikacije. Početkom jula meseca. To je baš vreme najgore. Dobro je to što nemamo. Imamo sada definitivno, ako to nismo imali pre godinu dana, ali sada tačno znamo na koje igrače možemo da računamo. A ako se nešto iz privatnih ili nekih drugih razloga desi, da imamo dostojne zamene. Znate kako, pripremamo se kao da neće biti nikad rata. Pripremamo se za sve okolnosti, sve mogućnosti. Dobro je što smo se kvalifikovali za Olimpijske igre, rekao je Pešić.

Selektor se osvrnuo na svoje reči posle finala da su košarci u Srbiji potrebne ozbiljne promene.

Imam u sebi osećaj odgovornosti ne samo da pobedim ili da osvojim medalju i da napravim dobru atmosferu u reprezentaciji, nego i da  ostavim nešto iza sebe, ne samo poraze ili pobede ili medalje, već da ostavim nešto kad završim jednog dana izazov, kako ga ja nazivam. Da uredim ovu našu košarku. Nama je košarka dala sve, recimo meni lično, a i čitavoj mojoj generaciji. To naše znanje i iskustvo koje imamo treba da se pretoči u budućnost srpske košarke, završio je Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE