Terzić pričao Italijanima kako Zvezda nema konkurenciju u Srbiji i najavio novi format Lige šampiona

Crvena zvedza je ove sezone napravila veliki iskorak pošto je izborila direktan plasman u Ligu šampiona.

To se odrazilo i na prelazni rok koji je odrađen kvalitetno i dovedeni su igrači sa visokim renomeom.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je italijanski Sportexpres24 pričao kako u Srbiji crveno-beli nemaju konkurenciju.

Crvena zvezda je daleko bolja od svih u Srbiji i nema rivala u domaćem prvenstvu. Razlika sa kojom smo završili u odnosu na drugoplasirani TSC govori o tome. Opredeljenje svih nas u klubu je da stremimo Evropi i da budemo u društvu velikih evropskih klubova. Finansijski ne možemo da im pariramo, ali na terenu možemo što smo pokazali i kada smo pobedili Liverpul koji je te sezone osvojio Ligu šampiona. U Srbiji zaista nemamo konkurenciju i tako je već godinama. Glavni razlog za to je način na koji radimo i temeljno planiramo. Kvalitet tima je proizvod toga rada, rekao je Terzić.

Sledeće sezone se očekuje nvoi format u Ligi šampiona koji garantuje više utakmica i veće novčane nagrade.

Taj format je i dalje nepoznanica za većinu evropske publike. Nama će to doneti garantovanih osam utakmica umesto dosadašnjih šest. Od čega pet na našem stadionu. Moramo da budemo zadovoljni. Format je takav da će se igrati i plej-of za klubove plasirane od 9. do 24. mesta što opet otvara mogućnost klubovima poput Crvene zvezde da iznenade. Ovaj trenutni format je prilično zatvoren jer samo 16 timova ide dalje. A može da vam se desi da izvučete Mančester Siti i Real Madrid u grupi. Tako da će novi format svakako biti interesantniji, završio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Osvojili Skudeto, a onda ‘hladan tuš’: Velika zvezda Intera na leto napušta Meacu

Nakon tri godine pauze, milanski Inter ponovo je prvak Italije. Nakon što se titula proslavila, dolazi svojevrstan hladan tuš...

POVEZANE OBJAVE