Argentincima ne ide sa reprezentacijom, ali zato blistali u El Klasiku!

Košarkaši aktuelnog šampiona Evrope madridskog Reala plasirali su se u finale ACB SUperkupa, posle pobede u EL Klasiku nad Barselonom sa 90-80.

Timovi su se smenjivali u vođstvu do drugog dela treće četvrtine, na kraju koje je Kraljevski klub vodio sa 67-59. Ubrzo je sastav Ćusa Matea dostigao i prvu dvocifrenu prednost, koju je održao gotovo sve vreme do kraja utakmice. Pitanje pobednika rešeno je pre završnice, pošto je šampion Evrope vodio i sa 17 poena razlike.

Iako im u poslednje vreme nikako ne ide u reprezentaciji, pa tako posle izostanka sa Svetskog prvenstva nisu obezbedili ni Olimpijske igre naredne godine, argentinski košarkaši nisu zaboravili da igraju košarku.

Istakli su se argentinski plejmejkeri sa obe strane. Nikolas Laprovitola je uzalud bio najefikasniji na utakmici sa 27 poena, na šta je dodao i 4 asistencije, dok je na drugoj strani doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco upisao 17 poena i 5 završnih dodavanja. Uz njega je sjajan bio i njihov zemljak Gabrijel Dek sa 14 poena i 4 skoka, ali je najefikasniji u Realu bio Džanan Musa sa 24 poena.

Za prvi trofej u sezoni Real će se boriti sa boljim iz drugog polufinala, u kom se sastaju Mursija i Unikaha.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE