Čović imao poruku za Pešića: Mi ligu imamo i bilo bi dobro da je malo poseti

Na Staroj planini, drugu godinu uzastopno, od petka do nedelje se održava seminar na kome učestvuju predstavnici klubova, treneri i sva službena lica lige – sudije, delegati i kontrolori suđenja.

Skupština lige završena je sinoć, a na njoj je bio prisutan i predsednik šampiona Srbije Crvene zvezde Nebojša Čović, prenose Sportske. net.

Čović je prvo pričao u uspehu reprezentacije, a potom je prokomentarisaon izjavu selektora Svetislava Pešića o domaćoj ligi.

-Ja sam veoma zadovoljan da je nastavljena tradicija proslava na balkonu Skupštine grada, koju sam uveo 1995. dok sam bio gradonačelnik Beograda. Bilo je lepo, bilo je dobro i ja još jednom čestitiam selektoru Pešiću i reprezentaciji. Ja već 3-4 godine pričam da su nam neophodne promene i između ostalog na tu moju priču o promenama je i došao Pešić da postane selektor. Njegova priča je u redu, a to je da medalja ne sme da pokrije nešto što su naši nedostaci. Mi moramo da zavrnemo rukave i da radimo na novoj strukturi koja je neophodna, kako KLS-a, tako i Košarkaškog saveza Srbije. I samo da kažem Pešiću, mi ligu imamo i bilo bi dobro da malo poseti tu ligu. On je sad napravio odličan rezultat, ali znate kako kažu, nemoj da se mnogo poneseš u pobedi, kao što se ne treba zaneti ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari, Pešića poštujem, sa njim sam radio i 2001. i 2002, kada smo osvajali zlata. On je nekako predodređen za titule, ali eto prvi put mu se sad desio poraz u finalu, rekao je on i dodao:

-Sjajan je ovo uspeh, igrači su bili fenomenalni, a mislim i da je onaj nesrećan događaj sa Borišom bio važan faktor okupljanja ekipe. Hvala milom Bogu, on je preživeo i nadam se da će se oporaviti i nastaviti karijeru.

Za kraj i komentar o samoj Skupštini KLS-a i o tome da Srbija treba da ima šest klubova u AdmiralBet ABA ligi:

-Sjajna je bila Skupština. Za razliku od nekih drugih liga, sve je trajalo manje od tri sata. Znate, ove regionalne lige su specifične i njihove sednice traju po 12,14 sati i završe se tako da se ništa ne reši. Ovde su dogovorene izmene statuta, pravilnika… Dogovorili smo se da KLS pokrene inicijativu pravljenja profesionalne srpske lige. Imamo pred sobom dve godine, tražimo pomoć od Saveza i države. Pa i državi je isto lepo da ima one slike sa balkona. A mi već imamo pomoć od države i to treba naglasiti. Dogovoreno je i da se KLS obrati ABA ligi i zatraži šesto mesto za naše timove u regionalnom takmičenju. Zašto bi srpski klubovi igrali ABA 2 ligu i da onda prođu kao Zlatibor? To je nelogično. Ne treba drugi da se plaše Srbije, neka Hrvati, Slovenci i Crnogorci naprave ambijent da oni imaju šest klubova u ABA ligi, mi nemamo ništa protiv, završio je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE