Centar koji se povezivao sa Partizanom ipak završio u NBA ligi

Košarkaši Partizana su se ovog leta nakon zatišja – i produžetka saradnje sa većinom nosilaca igre iz prethodne sezone – okrenuli potrazi za pojačanjima preko okeana, koji su više ili manje poznati evropskim ljubiteljima košarke, u zavisnosti od toga da li su bili zapaženi u NBA ligi.

Među prvim imenima koje se pominjalo bio je portugalski centar Nimis Keta, koji je u jednom trenutku otpao jer je potpisao novi ugovor sa Sakramento Kingsima, u čijoj je filijali mahom proveo i prethodne dve godine, ali je već pre nekoliko dana raskinut.

Ipak, prema navodima Šamsa Čaranije, visoki Portugalac (213 cm) ipak ostaje da se bori za svoje mesto pod suncem u najjčoj ligi sveta, pošto je sada potpisao dvosmerni ugovor sa Boston Seltiksima.

Njega su Kingsi draftovali 2021. godine kao 39. pika, a pre toga je nastupao za Juta Stejt, dok je profesionalnu karijeru kao jako mlad započeo u Benfici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE