Centar koji se povezivao sa Partizanom ipak završio u NBA ligi

Košarkaši Partizana su se ovog leta nakon zatišja – i produžetka saradnje sa većinom nosilaca igre iz prethodne sezone – okrenuli potrazi za pojačanjima preko okeana, koji su više ili manje poznati evropskim ljubiteljima košarke, u zavisnosti od toga da li su bili zapaženi u NBA ligi.

Među prvim imenima koje se pominjalo bio je portugalski centar Nimis Keta, koji je u jednom trenutku otpao jer je potpisao novi ugovor sa Sakramento Kingsima, u čijoj je filijali mahom proveo i prethodne dve godine, ali je već pre nekoliko dana raskinut.

Ipak, prema navodima Šamsa Čaranije, visoki Portugalac (213 cm) ipak ostaje da se bori za svoje mesto pod suncem u najjčoj ligi sveta, pošto je sada potpisao dvosmerni ugovor sa Boston Seltiksima.

Njega su Kingsi draftovali 2021. godine kao 39. pika, a pre toga je nastupao za Juta Stejt, dok je profesionalnu karijeru kao jako mlad započeo u Benfici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Neočekivani odlazak iz Partizana: Radonjić dobio pojačanje iz redova srpskog vicešampiona

Partizan ovog leta vrši kompletnu rekonstrukciju igračkog kadra. Skoro svi igrači su napustli klub, a mnogi novi već potpisani...

POVEZANE OBJAVE