Najveći Novakov “neprijatelj” mu se poklonio

Kroz karijeru su najveći rivali Novaka Đokovića bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali se kao teniser koji ga ne gotivi izdvojio Endi Rodik, koji je ujedno i jedan od retkih koji može da se pohvali pozitivnim skorom sa našim asom, pošto ga je savladao čak 5 puta, naspram 4 trijumfa Novaka.

Svojevremeno je Novak stigao do 3. mesta na ATP listi – odmah iza tada neprikosnovenih Rodžera i Rafe – baš prestigavši Rodika, a potom postao deo velike trojke i zadržao se dugo na tome mestu, dok 2011. nije eksplodirao i postao dominantan.

Amerikanac nije gotivio Đokovića, što se nije ustručavao da javno pokaže, a sve je kulminiralo na US openu 2009. godine, kada je Rodik sa podsmehom govorio o Novakovim problemima zbog kojih je često predavao mečeve u toj fazi karijere. Tada je u četvrtfinalu u Njujorku viđen pravi “rat” na terenu kada je bilo jasno da su obojica posebno motivisani.

Međutim, Rodik je poslednjih godina počeo da menja gledišta i priznaje da je Novak najbolji teniser, što je ovog puta istakao nedvosmisleno.

Nemoguće je dati statistički argument protiv toga da je Novak Đoković najbolji ikad. To je kao dokazivanje gravitacije u ovom trenutku.Izjednačio je rekord Margaret Kort sa 24 Slema, ali želi sve rekorde. Želeće da dođe do 25. Posle toga, u suštini igra protiv samog sebe. Biće između onoga što je njegova motivacija i onoga što mu telo govori. Zdravlje nikada ne uzimate zdravo za gotovo, posebno ne pred kraj karijere, ali, ako je motivisan, njegovo telo izgleda kao da je potpuno u redu da igra još nekoliko godina, napisao je Amerikanac u autorskom tekstu za “Betway”.

Nedavno je upravo on uručio Novaku trofej US opena, 20 godina nakon što je 2003. osvojio ovaj turnir, a i dalje je poslednji Amerikanac kome je to pošlo za rukom.

Mnogo je više tokom karijere Rodik simpatisao Janka Tipsarevića, sa kojim je imao i mnogo muka na terenu. Izjednačeni su sa po 2 pobede na turu, ali Janko je svoje ostvario na Vimbldonu i US openu. Doduše, i jedan od najboljih servera ikada je slavio na Vimbldonu 2006. godine, kada se Janko probijao ka vrhu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Rusi prvi do najboljih 8

Ruski teniseri Andrej Rubljov i Danil Medvedev plasirali su se u četvrtfinale mastersa u Madridu. Posle dobijenog taj brejka, Medvedev...

POVEZANE OBJAVE