ABA SUPERKUP: Partizan u polufinalu posle pobede nad Megom, istakla se najveća pojačanja

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Superkuba ABA lige, pošto su na startu savladali Megu sa 89-78.

Utakmica je imala promenljivi tok, a Mega je i pored poraza najavila da će imati još jednu kvalitetnu mladu ekipu, koja neće odustajati i biti lak protivnik bilo kome. Sa druge strane, crno-beli mogu biti zadovoljni najvećim ovoletošnjim pojačanjima Frenkom Kaminskim i Pi Džej Dožerom, koji su imali dvocifren poenerski učinak.

Tokom prve četvrtine timovi su se smenjivali u vođstvu. Na startu je povela Mega, a potom crno-beli preuzeli vođstvo. Na kraju je i čitav period završen nerešeno – 25:25.

Druga četvrtina je bila potpuno drugačija, pošto su crno-beli dominirali i delovalo je da će možda biti i presudna za krajnji ishod, ali se to ipak nije desilo i uzbuđenja su tek usledila. Ovaj deo je otvorio Dožer trojkom, da bi ubrzo regionalni šampion serijom od 10 poena stekao prvu dvocifrenu prednost nakon druge trojke Džejmsa Nanelija u kratkom roku za 38-28.

Ni tu nije bio kraj serije, pošto su se poenima nadovezali Anđušić i Dožer, čime je uvećana razlika na +15. Anđušić je na nešto manje od 4 minuta do kraja poluvremena još jednom trojkom postavio novu najveću prednost, koja se međutim ispostavila i kao najveća na utakmici, pošto je usledio povratak izabranika trenera Baraća.

Poenima Kovačevića na kraju poluvremena Mega je smanjila na pristojnih 51-43, ali se ni tu nije zaustavila.

Na nešto više od dva i po minuta do kraja trećeg perioda Nikola Topić je sa linije za slobodna bacanja doneo potpuno izjednačenje (62-62), nakon što je prethodno njegov saigrač iz juniorske reprezentacije Filip Jović vezao četiri poena.

Crno-beli su ipak uspeli da odbiju ovaj nalet toliko da ne dozvole mladoj ekipi protivnika da pređe u vođstvo i dođe do potpunog preokreta, ali je mladi Jelavić trojkom na tri sekunde pre kraja vratio potpuni egal, pošto je na semaforu pisalo 67-67.

Nakon što je prošlo gotovo dva minuta bez poena Kaminski je doneo prednost od 76-71, posle čega Mega nije više uspela da se vrati. Kada je Ledej na minut i 12 sekundi do kraja vratio dvocifrenu razliku posle dužeg vremena (85-75) bilo je jasno pitanje pobednika.

U Partizanu su poeni bili odlično raspoređeni. Džejms Naneli je bio najefikasniji sa 13 poena, Kaminski je ubacio poen manje, a Dožer 11 poena. Zek Ledej, Kevin Panter i Uroš Trifunović takođe su bili dvocifreni sa po 10 poena.

Sa druge strane, u Megi je u prvi plan iskočio Andrija Jelavić sa 21 poenom, na šta je dodao i 5 skokova i 3 asistencije, dok je Nikola Đrišić upisao 14 poena, 4 skoka i 3 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko čudo nastavlja prodor na WTA listi: 14-godišnja teniserka dogurala do novog polufinala!

Veliku pažnju teniske javnosti prošle godine je privukla Luna Vujović, koja je na dominantan način trijumfovala na Evropskom prvenstvu...

POVEZANE OBJAVE