KOLEGE SU VEĆ TAMO: Poznato kada saznajemo rivale sa kojima se borimo za Olimpijske igre

FIBA je danas objavila da će se žreb za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Parizu za košarkašice održati 5. oktobra od 19.30 u mađarskom Šopronu. Domaćini turnira su Antverpen, Rio de Žaneiro, Šopron i Ksian.

Tada će rivale za odlazak na najveću smotru sporta saznati 14 reprezentacija koje će pokušati da to ostvare, između ostalih i naše košarkašice – ali i dve koje već imaju obezbeđen plasman, što je posebno zanimljivo.

Najviše je evropskih selekcija u žrebu – Srbija, Belgija, Francuska, Nemačka, Mađarska i Španija, dok Azija (Kina, Japan), Okeanija (Australija, Novi Zeland), i Afrika (Nigerija, Senegal) imaju po dva predstavnika.

Američki kontinent će imati tri predstavnika. Za sada su to Brazil i SAD, dok će poslednji biti poznat nakon pretkvalifikacija koje se igraju od 9. do 13. novembra, dakle tek nakon žreba.

Zanimljivo je da su Amerika i Francuska već obezbedile vizu za Pariz, pa će se iz njihovih grupa jedna selekcija manje plasirati na najveće takmičenje, a njihovo učešće je praktično revijalnog karaktera. Iz ostale dve grupe će se najbolje tri selekcije plasirati na Igre.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid našao zamenu za Hezonju!?

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja gotovo sigurno napušta Real Madrid, a mediji ga sele u Panatinaikos, čiji je član bio...

POVEZANE OBJAVE