ABA SUPERKUP: Partizan dobio rivala u borbi za prvi trofej u sezoni

Košarkaši Partizana boriće se za trofej Superkupa ABA lige protiv Studentskog centra, koji je večeras u drugom polufinalu bio bolji u podgoričkom okršaju od Budućnosti sa 69-63.

U duelu dve ekipe koje međusobno sarađuju mlađi sastav je nagovestio krajnji ishod uvodnom serijom poena od 11-0, ali se Budućnost do isteka prvog dela vratila na samo -2 (13-11), a kasnije došla i do preokreta na početku drugog perioda.

Ipak, bilo je kratkotrajno pošto je SC opet poveo sa +9 (27-18) zakucavanjem Kamenjaša, a prednost nisu ispuštali sve do završnice trećeg kvartala, kada je rezultat poravnat na 46-46. Međutim, nalet je odbio Tomislav Ivišić zakucavanjem, a nakon toga prednost više nije ispuštana iz ruku. Štaviše, serijom od 7-0 ponovo su stekli +10 (58-48) na nešto više od šest minuta do kraja utakmice.

Ubedljivo najefikasniji na utakmici bio je Obri Doukins sa 24 poena, uz 3 uhvaćene lopte. Ujedno je bio i jedini sa dvocifrenim brojem poena kod pobednika. Kenan Kamenjaš je upisao 9 poena i 7 skokova, a Tomislav Ivišić poen manje, uz 5 skokova i jedno završno dodavanje.

U sastavu Budućnosti je Marvin Džons zabeležio 14, Vladimir Mihailović 13, a Kolbi Ros 11 poena, na šta je dodao i 7 asistencija i 4 skoka.

Partizan je prethodno obezbedio plasman u finale pobedom nad Igokeom, a meč za trofej odigraće se sutra od 21.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE