LIGA ŠAMPIONA: Glazer branio šta je mogao, gol Bukarija, Rodri i Alvarez srušili Zvezdu! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na gostovanju Mančester Sitiju sa 3:1 u prvom kolu G grupe Lige šampiona. Crveno-beli su uspeli samo da povedu a aktuelni prvak Evrope je potom preokrenuo i slavio. Naplatili su neiskorišćene prilike iz prvog dela.

Susret je počeo minutom ćutanja u pomen žrtava poplava u Libiji i zemljotresa u Maroku.

Građani su odmah krenuli sa uobičajenim držanjem lopte. I već su za pet minuta imali jedan upućen šut ka golu Glazera. Nunješ je bio neprecizan.

Probao je potom i Foden. Prvi udarac u gol Siti je uputio u 15. minutu ali je odbranio Glazer Rodriju. Isto i dva minuta kasnije Alvareza. Haland je imao odličnu priliku, ali je pogodio prečku u 25. minutu.

Na ovom meču, Rodri je prvi zaradio karton nakon faula nad Bukarijem. Glazer je i u 29. minutu bio na visini zadatka odbranivši udarac Akea.

Zvezda je u 30. minutu imala polupriliku nakon kombinacije Hvanga i Bukarija ali je odbrana Sitija lako otklonila opasnost. Rodić je potom prvi požuteo kod crveno-belih.

Siti je do 40-og minuta imao dve prilike preko Rodrija i Alvaresa. Na mukama je bio izraelski čuvar mreže među stativama Zvezdinog gola. Odbranio je sa peterca udarac Fodena a Silva potom bio izblokiran u 41. minutu.

Međutim, Crvena zvezda na poluvreme odlazi sa prednošću. Crveno beli su poveli sa 1:0 golom Osmana Bukarija na pas Mirka Ivanića. Sudija Pineiro je pregledao pogodak i priznao ga za prednost srpskog tima po odlasku na odmor.

Građani su odmah izjednačili na početku drugog poluvremena. U 47. minutu strelac je bio Alvarez na dodavanje Halanda.

Potom je u 53. minutu Vokeru poništen gol zbog ofsajda. Ono što nije tada, pošlo im je za nogom u 60. minutu za potpuni preokret. Ponovo je strelac bio Hulijan Alvarez iz slobodnjaka čemu je kumovala loša reakcija Glazera.

U 65. minutu Glazer brani udarac Halandu a lopta se odbija o stativu. Potom je pokušao i Alvarez. Uspeo je siti da postigne i treći pogodak. Na 3:1 povisio je Rodri u 73. minutu.

Siti je nakon toga rutinski priveo meč kraju. Zvezda u sledećem kolu 4.10 dočekuje Jang Bojs. Lajpcig čeka tim Pepa Gvardiole.

Mančester Siti – Crvena zvezda 3:1 (0:1)

Alvarez 47′, 60′, Rodri 73′ – Bukari 45+2′

Mančester Siti: Ederson , Voker, Dijas, Ake, Gomes, Rodrigo, Nunjes, Bernardo Silva, Alvarez, Foden , Haland

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Dragović, Rodić, Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović, Bukari, Ivanić, Endiaje

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Težak udarac za italijanskog velikana! Milan do kraja godine bez važnog prvotimca

Italijanski fudbalski vicešampion Milan najmanje će četiri meseca biti bez alžirskog reprezentativnog veznjaka Ismaela Benasera. Razlog je povreda desne potkolenice...

POVEZANE OBJAVE