LIGA ŠAMPIONA: Glazer branio šta je mogao, gol Bukarija, Rodri i Alvarez srušili Zvezdu! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na gostovanju Mančester Sitiju sa 3:1 u prvom kolu G grupe Lige šampiona. Crveno-beli su uspeli samo da povedu a aktuelni prvak Evrope je potom preokrenuo i slavio. Naplatili su neiskorišćene prilike iz prvog dela.

Susret je počeo minutom ćutanja u pomen žrtava poplava u Libiji i zemljotresa u Maroku.

Građani su odmah krenuli sa uobičajenim držanjem lopte. I već su za pet minuta imali jedan upućen šut ka golu Glazera. Nunješ je bio neprecizan.

Probao je potom i Foden. Prvi udarac u gol Siti je uputio u 15. minutu ali je odbranio Glazer Rodriju. Isto i dva minuta kasnije Alvareza. Haland je imao odličnu priliku, ali je pogodio prečku u 25. minutu.

Na ovom meču, Rodri je prvi zaradio karton nakon faula nad Bukarijem. Glazer je i u 29. minutu bio na visini zadatka odbranivši udarac Akea.

Zvezda je u 30. minutu imala polupriliku nakon kombinacije Hvanga i Bukarija ali je odbrana Sitija lako otklonila opasnost. Rodić je potom prvi požuteo kod crveno-belih.

Siti je do 40-og minuta imao dve prilike preko Rodrija i Alvaresa. Na mukama je bio izraelski čuvar mreže među stativama Zvezdinog gola. Odbranio je sa peterca udarac Fodena a Silva potom bio izblokiran u 41. minutu.

Međutim, Crvena zvezda na poluvreme odlazi sa prednošću. Crveno beli su poveli sa 1:0 golom Osmana Bukarija na pas Mirka Ivanića. Sudija Pineiro je pregledao pogodak i priznao ga za prednost srpskog tima po odlasku na odmor.

Građani su odmah izjednačili na početku drugog poluvremena. U 47. minutu strelac je bio Alvarez na dodavanje Halanda.

Potom je u 53. minutu Vokeru poništen gol zbog ofsajda. Ono što nije tada, pošlo im je za nogom u 60. minutu za potpuni preokret. Ponovo je strelac bio Hulijan Alvarez iz slobodnjaka čemu je kumovala loša reakcija Glazera.

U 65. minutu Glazer brani udarac Halandu a lopta se odbija o stativu. Potom je pokušao i Alvarez. Uspeo je siti da postigne i treći pogodak. Na 3:1 povisio je Rodri u 73. minutu.

Siti je nakon toga rutinski priveo meč kraju. Zvezda u sledećem kolu 4.10 dočekuje Jang Bojs. Lajpcig čeka tim Pepa Gvardiole.

Mančester Siti – Crvena zvezda 3:1 (0:1)

Alvarez 47′, 60′, Rodri 73′ – Bukari 45+2′

Mančester Siti: Ederson , Voker, Dijas, Ake, Gomes, Rodrigo, Nunjes, Bernardo Silva, Alvarez, Foden , Haland

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Dragović, Rodić, Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović, Bukari, Ivanić, Endiaje

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević izneo očekivanja pred duel sa Vojvodinom, govorio i o bivšim igračima Zvezde u redovima rivala

Nakon dve uzastopne pobede u Večitim derbijima protiv Partizana, fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17.30 gostuju Vojvodini u utakmici...

POVEZANE OBJAVE