ABA SUPERKUP: Panter uz Smailagića vodili Partizan do finala, doprineli Dozir i Kaminski!

Košarkaši Partizana boriće se za prvi trofej u sezoni. Oni su večeras u Podgorici savladali Igokeu 91:84 u polufinalu ponovo ustanovljenog ABA superkupa. Stvorili su veliku prednost koju su ispustili, ali održali dovoljnu razliku, uprkos pokušajima rivala u poslednjoj deonici da meč učine zanimljivijim.

Crno-beli su krenuli u petorci: Panter, Dozir, Trifunović, Ledej i Kaminski. Igogea je susret počela u sastavu: Mudi, Atić, Milosavljević, Bošković i Nikolić.

Partizan je meč otvorio trojkom Kaminskog. U sledećem napadu prve poene za Igokeu na meču postiže Zoran Nikolić. Crno-beli su odmah nametnuli napadački stil igre. Bilo je isto sa obe strane i posle 3 minuta vićeno je već 14 poena ukupno.

Crno-beli se odvajaju na +8 serijom 6:0 za 15:7 nakon pogotka Dozira. Na kraju su prvu deonicu završili sa +14 (27:13).

Smailagić je pogodio dva bacanja na startu druge četvrtine. Tada je ekipa iz Laktaša do poluvremena pokušavala što više da smanji razliku. U drugom delu tog perioda vodili su 11:7 ali nedovoljno da uhvate priključak jer je Partizan održavao dvocifreni plus.

Nakon 20 minuta vodili su +20 (51:31). Prevdodili su ih Panter sa 11 i raspoloženi Kaminski sa 10 poena. Niko nije bio dvocifren u timu iz Laktaša. Zoran Nikolić je postigao 7 koševa.

Crno-beli otvaraju drugo poluvreme dvojkom Smailagića. Kako je treća četvrtina tekla, izabranici Željka Obradovića imali su i +19 (66:47). Ovaj period je obostrano bio najefikasniji kada je i tim iz Laktaša postigao preko 20 poena prvi put tokom neke četvrtine. Oba tima po neverovatnih 29 a i dalje je bilo +20 za crno bele sa početka drugog poluvremena.

Delalić poenima otvara poslednju četvrtinu. Igokea je napravila mini seriju 4:0. Partizan je u ovaj period ušao sa nekoliko brzih faulova. Tim iz Laktaša je sveo crno-bele na samo tri poena za 6 minuta 4/4. Partizan je imao +10 na ulasku u poslednja dva minuta meča. Nakon trojke Jeremića, smanjili su na -7 (86:79) igrač Igokee.

Partizan je tada reagovao posle tajm auta sa pet vezanih poena Trifunovića (91:82). To je bilo dovoljno za pobedu. Najefikasniji kod Partizana bili su Smailagić sa 15 poena i Panter sa 13. Dozir je imao 11 a Kaminski koš više.

Jeremić je imao 23 koša kod Igokee uz 13 Nikolića.

Partizan sutra igra za pehar protiv Budućnosti ili Studentskog centra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KK PARTIZAN SPREMA VELIKI POVRATAK!? Miljenik navijača se vraća u crno-beli tabor?

Pre nekoliko dana predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je kako se uveliko radi na pojačanjima i kako bi moglo...

POVEZANE OBJAVE