Matić pred Ferencvaroš: Pobeda protiv Zvezde kao model

Čukarički u četvrtak od 18.45 časova igra istorijski prvi meč u grupnoj fazi Lige Konferencija protiv Ferencvaroša.

Trener” Čukaričkog”Brđana Igor Matić rekao da se za ovakve utakmice živi.

Istorijska utakmica za nas i to je ogroman motiv i igračima i meni. Za ovakve utakmice se živi. Protivnik je izuzetno jak, petostruki uzastopni šampion Mađarske , sa odličnim timom i kvalitenim igračima, ali i mi vidimo svoju šansu i igraćemo hrabro i odvažno sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat. Prema protivniku imamo uvek respekt, ali ne i strah, uvek ćemo igrati sa željom da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda protiv Crvene zvezde može da bude model, ali svaka utakmica je drugačija. Nema euforije posle te pobede, naprotiv, jeste važna pobeda protiv velikog kluba, ali to ne sme da nas zavara i zaustavi na putu ka našim ciljevima, rekao je Matić.

Kadrovska situacija u ekipi je dobra.

Osim Ze Marija i Stefana Tomovića svi su zdravi. Na utakmici protiv Zvezde je bila velika potrošnja i moguće je da će biti nekoliko izmena u startnoj postavi u odnosu na taj meč. Mesec dana sam trener, imali smo gust raspored po mom dolasku, pre meča protiv Zvezde smo imali prvi mini-ciklus od 15 dana tokom kog smo radili zajedno, ali znate kako, trenerima nikad nije dovoljno vremena, dodao je Matić.

Govorio je Matić i o ciljevima kluba u ovoj sezoni u Evropi i Superligi.

Cilj u Ligi konferencija je da osvojimo što više bodova za klub i za srpski fudbal. Teško je reći da li možemo da budemo među prva dva mesta, grupa je zaista jaka, izraženo protiv ozbiljnih i kvalitetnih ekipa, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice i videćemo dokle možemo da doguramo. Nije fraza, stvarno ćemo pokušati da ostvarimo plasman na prva mesta. Kad je u pitanju domaći šampionat, želimo da nastavimo niz izlazaka u Evropu, kao što je to nekoliko godina unazad. Klub igranjem u Evropi raste i želimo da tako i nastavimo.

U grupi F Lige konferencija uz Čukarički i Ferencvaroš su još Gent i Fiorentina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE