Zbiljić obećao borvu za titulu: Kabić nije bio u planovima trenera, samo jopš da ga naplatimo

Vojvodina nije dobro započela sezonu u Superligi Srbije, ali predsednik Dragoljub Zbiljić je pun optimizma oko budućnosti kluba.

On ističe da će se za dve sezone Novosađani uključiti u borbu za titulu šampiona Srbije.

Nama je potrebna još jedna ovakva godina transfera da bismo došli na nulu ili blagi plus i kako bismo tada počeli da podižemo budžet, koji je sad 6 500.000 evra. Kad dođe na 12.000.000 ili 13.000.000 evra, a to bi trebalo da bude u sezoni 2025/26, probaćemo da napadnemo titulu. Naravno, i Zvezda, Partizan, Čukarički, i TSC rade svoje, ne možemo sad da obećamo sa sigurnošću bilo šta, ali verujem da budžet omogućava da selektiramo tim tako da možemo da napadnemo pehar šampiona. Mene sad zadovoljava osvajanje Kupa Srbije, kao i drugo, treće i četvrto mesto, ali precizno govorim o toj sezoni 2025/26, jer mi je bitno da me javnost razume i da se zna u kom pravcu idemo. Ako neko misli da je lako biti prvi čovek Vojvodine, kažem vam da nije, jer ja ovde više stvari ne dam nego što dozvoljavam, rekao je Zbiljić za Mozzart sport.

On je dodao da je klub ostvario značajan prihod od prodaje igrača.

To je 5.680.000 evra, a u svakom transferu smo ostali vlasnici ugovora, odnosno procenta od naredne prodaje, u iznosu od od 10, 15 ili 20 procenata, kao što je to slučaj kod Nikole Čumića. Svi igrači koje smo prodali su mladi i tek treba da se afirmišu u jačim ligama.

Dosta bure je izazvao transfer Kabića u Crvenu zvezdu.

Uroša Kabića oba trenera nisu videla među 11, a u trenutku transfera trener ga nije video ni među 20. Njegova plata neto je bila jako visoka, veća od 90 odsto ostalih igrača. Bili smo vrlo blizu transfera u LASK, ali su Austrijanci povukli ponudu, prethodno i Bolonja, tako da je jedina stigla od Zvezde. To izaziva kod naših navijača otpor, ali ostali elementi su nam odgovarali i jednoglasno smo odlučili da ga prodamo. Njegov agent, igrač i otac su izrazili želju da se završi i nismo smetali, još samo da naplatimo taj transfer i sve je odlično, rekao je predsednik Novosađana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda pustila u prodaju karte za TSC

Fudbaleri Crveni zvezde će u četvrtak dočekati na svom terenu TSC u derbiju 33. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su obavestili...

POVEZANE OBJAVE