Radnički spreman za napad na Kup Evrope

Vaterpoliste Radničkog od petka do nedelje očekuje turnir kvalifikacija za Kup Evrope, u Rijeci, gde će im rivali za jedno od dva mesta koja vode u grupnu fazu takmičenja biti domaće Primorje, Solaris iz Šibenika i rumunski vicešampion Oradea.

Posle celonoćne vožnje autobusom, Kragujevčani su u četvrtak ujutru stigli u Opatiju, kolevku hrvatskog turizma nadomak Rijeke, koja će im biti baza za ovo takmičenje. Prvi meč Radnički igra u petak od 19.45 časova, protiv Primorja, u subotu u isto vreme izaći će na megdan Solarisu, dok turnir zatvara u nedelju od 11.45, sa Oradeom.

Šumadinci su prethodno bili nadomak plasmana u Ligu šampiona, ali ih je zaustavila favorizovana italijanska Breša, u poslednjem kolu kvalifikacija u Kragujevcu. Sada se nadaju da će izboriti prolaz u narednu fazu i produžiti učešće u Evropi.

– Očekivanja su najviša, idemo da pobedimo sve tri utakmice, iako znamo da će to biti jako teško. Prva utakmica protiv domaćina, sigurno i najteža na ovom turniru, mogla bi umnogome da nam olakša dalji put ukoliko je dobijemo, ali daleko od toga da će sve rešiti, jer su sve ekipe kvalitetne i imaju šansu za prolaz – smatra Stefan Todorovski, prvi golman Radničkog.

Riječani su se prošle sezone vratili u vrh hrvatskog vaterpola osvajanjem bronzane medalje, a još viši nivo forme pokazali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su poput Radničkog pružali dobre partije ali nisu uspeli da se domognu grupne faze. Dobili su Oradeu (10:7), a uprkos tesnim porazima, mogu da budu zadovoljni i nastupima sa grčkim Vuljagmenijem (12:14) i italijanskom Ortiđom (16:14), u kojima su se borili do samog kraja.

– Primorje već dve-tri godine igra u identičnom sastavu. To su uglavnom mlađi momci, koji su spremni i poletni, pojačani dvojicom dobrih stranaca i vrhunskim igračem, Darkom Brguljanom. Neće biti lako, pogotovo što igraju na svom bazenu i jako su spremni, a na nama je da nađemo način da im pariramo u svemu tome i da pokušamo da pobedimo – rekao je Todorovski.

Uprkos porazima na pomenutom turniru, sastav Oradee poziva na oprez. U njemu je nekoliko zvučnih rumunskih igrača, te naši povremeni reprezentativci, golman Radoslav Filipović i centar Petar Velkić, te levoruki Crnogorac Filip Gardašević. Sa druge strane, Kragujevčani najbolje poznaju Šibenčane, koji su ove sezone značajno pojačani. Vratili su se hrvatski reprezentativac Antonio Petković i Roko Pelicarić, a stigli su i blizanci Roko i Duje Akrap iz Mornara.

– Sa Solarisom godinama igramo egal utakmice i izuzetno dobro se poznajemo. Sigurno je da ni sada neće biti drugačije, jer Šibenčani znaju da igraju vaterpolo. Oradea je skup rumunskih reprezentativaca, pojačan kvalitetnim internacionalcima. Igrala je finale domaćeg kupa, gde je igrom slučaja ispustila veliku prednost protiv Steaue, ali je u tom meču nagovestila da polako postavlja stvari na svoje mesto i da nikome na ovom turniru neće biti lak zalogaj. Sve tri utakmice će biti podjednako teške, svaka na svoj način, ali se nadam prolazu i siguran sam da ćemo u tome uspeti, ako odigramo kako treba i ispoštujemo sve dogovore – zaključio je Todorovski.

RASPORED TURNIRA:

Petak, 22. septembar:
18:00 Solaris – Oradea
19.45 Primorje – Radnički

Subota, 23. septembar:
18:00 Primorje – Oradea
19.45 Radnički – Solaris

Nedelja, 24. septembar:
10:00 Solaris – Primorje
11.45 Oradea – Radnički

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Alkaraz teškom mukom među najboljih osam

Španski teniser Karlos Alkaras izborio je plasman u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je bio bolji posle tri seta...

POVEZANE OBJAVE