Igrao profesionalni basket, ljutio se što je otpao sa spiska za Mundobasket, a sada pronašao novi klub

Dugogodišnji letonski reprezentativac Janis Tima novi je košarkaš turske Darušafake, sa kojom je postigao dogovor za narednu sezonu, navodi “Eurohoops”.

On je imao zanimljivo leto iza sebe, pošto je nastupao i u profesionalnoj američkoj basket ligi “BIG 3”, kao i košarkaškoj “Miami Pro” ligi, gde su nastupale i neke od najvećih aktuelnih NBA zvezda.

Ipak, nakon toga je otpao sa spiska reprezentacije Letonije i nije putovao na Svetsko prvenstvo, zbog čega je javno izrazio nezadovoljstvo.

Tako nije bio deo tima koji je bio najprijatnije iznenađenje na Mundobasketu, gde je osvojeno peto mesto ubedljivom pobedom u baltičkom okršaju protiv Litvanaca. U svakom slučaju, selektor Luka Banki, zvanično proglašen najboljim na turniru, nije morao da opravdava to što nije računao na dugogodišnjeg reprezentativca.

Tima je 2013. godine odabran na NBA draftu kao poslednji 60. pik. Iako nije nikada zaigrao preko bare, izgradio je finu evropsku karijeru nastupajući za Zenit, Baskoniju, Olimpijakos, Himki i Uniks.

Na početku karijere je promenio nekoliko domaćih timova – ASK Riga, Ventspils, Liepaja Lauvas, VEF Riga – dok mu je poslednji klub bio portorikanski Grizes de Humakao.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdini kadeti dominantni protiv Partizana!

U velikom derbiju 25. kola Kadetske lige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 4:0. Poveo je domaćin golom...

POVEZANE OBJAVE