UVERTIRA ZA DERBI: Zahid se nameće, Partizan na +4 pred dolazak Zvezde! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana, savladali su u gostima Železničar iz Pančeva 2:1 u okviru 8. kola Superlige Srbije. Crno-beli su čitavim tokom meča bili bolji rival. Uspeli su da ostvare bitan trijumf i naredne nedelje mogu u direktnom okršaju da dodatno uvećaju prednost u odnosu na večitog rivala.

Crno-beli nakon prvih deset minuta nisu imali konkretnu priliku. Držali su tempo protiv najslabije odbrane Superlige.

Kalulu nije uspeo da savlada golmana u 15. minutu. Potom je udarac Natha izblokiran.

Zatim je u narednom napadu pokušao Pantelić, ali je Partizanova odbrana dobro reagovala.

Crno-beli su uspeli da povedu na ovom gostovanju. Za 1:0 pogodio je Saldanja u 27. minutu nakon kornera. Snašao se nakon nesporazuma dvojice igrača na jednoj stativi i matirao Stankovića.

Vođstvo ekipe Igora Duljaja nije dugo trajalo. U 30. minutu Aleksandar Đorđević realizuje penal i poravnava na 1:1. Saldanja je u ovoj situaciji bio tragičar povukavši pre toga igrača u polju Pančevaca.

Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom.

Odmah je u nastavku Partizan imao šansu ponovo da povede. Nakon kombinacije Saldanje i Natha, Severina je bio neprecizan. Dvaput je meč kratko prekinut zbog bakljade gostujućih navijača.

U 65. minutu je Saldanja imao odličnu priliku. Međutim, golman Vojislav Stanković je pravovremeno intervenisao pre nego što je napadač Partizana i šutnuo. Onda je i pokušaj rezerviste Zahida zaustavila odbrana domaćina.

Na ulasku u poslednjih 10 minuta susreta, Partizan ponovo vodi. Upravo je poslednje pomenuti Zahid bio strelac za 2:1 u 82. minutu. Asistirao mu je Nemanja Nikolić.

Železničar je u 88. minutu mogao ponovo da izjednači. Trifunović je nakon izglednog kontra napada šutirao pored gola. Pogodak norvežanina pakistanskog porekla je stoga bio pobedonosni.

Crno-beli naredne srede od 19 sati u sledećoj rundi dočekuju Crvenu zvezdu u 171. večitom derbiju sa četiri boda viška. Pančevci će gostovati u Nišu ekipi Radničkog.

Železničar – Partizan 1:2 (1:1)

Đorđević (p.) 30′ – Saldanja 27′, Zahid 82′

Železničar: A. Stanković, V. Stanković, Romanić, Đorđević, Hajdin, Krajišnik, Grgić, Lakićević, Pantelić, Purtić, Pavlov

Partizan: Jovanović, Marković, Stojković, Ilić, Antić, Kanute, Belić, Severina, Kalulu, Natho, Saldanja

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE BITI PRED MEDIJIMA: Trener Minesote odsutan na konferenciji pred polufinale sa Denverom?

Košarkaši Minesote i Denvera prvi su poznati polufinalni par bilo koje od dve konferencije NBA lige. Aktuelni šampioni Nagetsi eliminisali...

POVEZANE OBJAVE