Nedović: Imamo najbolji tim u istoriji Zvezde

Košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Nedović odigrao je sjajan meč na Kipru protiv Makabija. Upisao je 23 poena uz pet asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte.

Ipak Makabi je uspeo da dobije ovaj meč rezultatom 112:109.

-Jako zahtevna utakmica, pozitivno je to što se nismo predavali do kraja, čak i kad nam je bila skraćena rotacija zbog problema sa faulovima. Dobra provera, protiv najmoćnije atletske ekipe u Evroligi, što su pokazali večeras. Imali smo dosta problema sa skokom u odbrani, letiri igrača im se zaleće na obruč. To je bilo jako teško iskontrolisati, ali okej. Dodali smo dva igrača pre neki dan. Treba nam malo više vremena da se upoznamo, uigramo, nemamo ga puno. Svaki dan je jako bitan i pokušaćemo iz ove utakmice da izvučemo najbolje, rekao je Nedović za Meridian sport i dodao:

-Svi će biti na raspolaganju za početak sezone, nisu ozbiljnije povrede. Radujemo se povratku njih dvojice, jer nam puno znače za organizaciju igre.

Nedović je pričao o novajlijama koje su ovog leta stigle u redove crveno-belih.

-Sigurno da sam jedva čekao da zaigram sa Šabazom, sa Teom sam igrao u reprezetaciji. U ovih par pripremnih utakmica nismo provodili mnogo vremena na parketu. Nadam se da ću u budućnosti imati više prilike da igram sa njim, što olakšava posao. Sa Belim (Bjelicom) sa mogo dobar prijatelj isto, njemu treba vremena da uđe u takmičarski ritam, ali kvalitet je tu i vidljiv je. Zadovoljan sam, mislim da smo na svakoj poziciji popunjeni sa po dva kvalitetna evroligaška igrača. Na nama je da iskoristimo sutrašnju utakmicu i u nedelju prvu zvaničnu kako treba.

Nedović se osvrnuo i na ambicije, koje su uvek na visokom nivou kada je Crvena zvezda Meridianbet u pitanju.

-Mislim da ove godine imamo najbolju ekipu u istoriji Crvene zvezde, što dosta govori o našim ambicijama u Evropi, a o domaćim takmičenjima ne želim ni da komentarišem, rekao je on, a zatim se osvrnuo i na svoju formu.

-Hvatam zalet, kao i cela ekipa, ovo su pripremne utakmice. Noge su teške, radimo naporno. Jedostavno kada radiš i pripremaš se za nešto svaki dan, kada dođe momenat budeš spreman. Nadam se da ćemo to na početku sezone pokazati, zaključio je miljenik navijača crveno-belih Nemanja Nedović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lučić otkrio gde želi da nastavi karijeru

Srpski košarkaš Vladimir Lučić je poslednjih 8 godina član Bajerna iz Minhena. Ove sezone je imao problema sa povredama,...

POVEZANE OBJAVE