NEIZVESNO DO SAMOG KRAJA: Efes ostavio Partizan bez finala

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u borbu za trofej na memorijalnom turniru Pavlos Janakopulos u Atini. Poraženi su u polufinalu od Anadolu Efesa 81:79. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je lošiji početak poslednje deonice crno-bele možda koštao i trijumfa.

Crno-beli su meč krenuli u petorci: Anđušić, Jaramaz, Naneli, Ledej i Koprivica.

Startovali su dobro serijom 4:0. Efesu je nešto duže trebalo da postigne prve poene na utakmici. Partizan je držao plus. Na isteku perioda bio je i dvocifren 19:9. Kasnije i 23:12 za kraj prvog perioda.

Efes je sa 8:0 započeo drugi period. Tek posle četiri minuta igre, Partizan prekida post i postiže trojku.

Turska ekipa je zahvaljujući tome uspela da se potpuno vrati u meč nakon dvocifrenog minusa. Crno-beli su uspevali i taj minimalni višak da zadrže kako se kraj prvog dela približavao. Vodili su posle 20 minuta igre sa 43:40.

Partizan postiže prve poene u drugom poluvremenu. Odvojili su se na +6 u prvoj fazi treće četvrtine. Onda je to naraslo na +10 ponovo (54:44) što su imali tokom prve deonice crno-beli. Sa 61:54 odlaze na odmor pred poslednju deonicu.

Efes je i na početku ove četvrtine napravio bolji učinak. Vrlo brzo su obrisali minus i stigli do izjednačenja 64:64. Serijom 13:3 poveli su izabranici Erdema Džana 67:64. Kasnije se ušlo u egal završnicu. Partizan prelazi u vođstvo 79:78. Onda u poslednjem minutu Efes pogađa za 81:79.

To je bio konačan rezultat. Partizan će se sutra boriti za treće mesto sa poraženim iz meča Panatinaikos – Bajern.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE