Radnički ispao iz Evrope

Vaterpolisti Radničkog ostali su bez plasmana u Kup Evrope, pošto su i u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Rijeci pretrpeli poraz, ovoga puta protiv Solarisa iz Šibenika, rezultatom 10:9.


Nisu bili na svom nivou Kragujevčani na ovom turniru, pa su zasluženo pretrpeli eliminaciju, iako su u oba meča imali aktivan rezultat gotovo sve vreme. Dva puta je Roko Pelicarić dovodio Šibenčane u vođstvo na startu susreta, pre nego što su se odlepili na tri gola „viška“, već sredinom prve deonice (4:1). Vićković je tada na kratko smanjio zaostatak, ali je Pelicarić ponovo vratio razliku pred kraj četvrtine – 5:2.
Na startu drugog perioda Ranđić je smanjio na 5:3, a Vićković zatim propustio priliku da iz peterca u potpunosti vrati svoj tim u igru. To je kaznio Pelicarić i minut i po pre odlaska na odmor još jednom doneo Solarisu tri gola prednosti (6:3). Kragujevčani su potom promašili zicer sa stative sa igračem više, ali na svu sreću nisu kažnjeni, jer je Antonio Petković promašio peterac i propustio priliku da trasira svom timu put ka pobedi.


U drugom poluvremenu izabranici Uroša Stevanovića počeli su da pokazuju drugo lice i serijom od 3:0 u kojoj su pogađali Janković, Vićković i Dadvani došli do izjednačenja – 6:6. Međutim, njihova radost je kratko trajala. Petković i Burburan su vratili Šibenčane na „plus dva“ (8:6), dok je na drugoj strani Vićković 17 sekundi pre ulaska u poslednji period podgrejao nade Šumadinaca – 8:7. Pelicarić je bio nerešiva enigma za odbranu Radničkog, iskoristio je poklon i neometan pogodio za 9:7, ali se ni Radnički nije predavao, pa je Kojić realizovao kontru za „minus jedan“ sredinom četvrtine – 9:8. Međutim, Radnički se dosta mučio iz pozicione igre, nije uspevao da probije odbranu Šibenčana. Na drugoj strani Solaris je koristio svoje šanse i dva minuta i 17 sekundi pre kraja pogodio sa igračem više preko Burburana – 10:8, ali ni tada nije bilo gotovo, jer je minut kasnije Sandro Adeišvili postigao pogodak Šraubom – 10:9. Radnički je krenuo u poslednji napad 40 sekundi pre kraja, ali je šut Nikole Kojića izblokiran, Solaris je potrošio preostalo vreme i sve je bilo gotovo. Šibenčane su predvodili Roko Pelicarić sa pet i Noa Burburan sa tri gola, dok je u poraženom timu Vićković postigao tri, a Ranđić dva.


Vaterpolisti Radničkog turnir zatvaraju u nedelju od 11.45, utakmicom sa rumunskim vicešampionom Oradeom, koja je takođe pretrpela oba poraza, pa taj meč neće imati takmičarskog značaja. Radnički – Solaris 9:10 (2:5, 1:1, 4:2, 2:2)


RIJEKA – Bazen: „Kantrida“. Sudije: Bušez (Francuska) i Balzan (Malta).
RADNIČKI: Virijević, Kojić 1, Stanojević, Janković 1, Ranđić 2, Gavrilović, Adeišvili 1, Dadvani 1,
Pljevančić, Vićković 3, Šulc, Antić, Todorovski. Trener: Stevanović.
SOLARIS: M. Šparada, Babara, Brajković, R. Akrap 1, Jakočević, Petković 1, D. Akrap, Pelicarić 5,
Vrdoljak, Burburan 3, Desnica, Štrkalj. Trener: Seferović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pored Duljaja još jedan trener napušta Partizan

Igor Duljaj nije jedini koji je napustio klupu fudbalskog kluba Partizan. Duljaj je sinoć smenjen sa pozicije šefa strućnog štaba...

POVEZANE OBJAVE