Bogdanović uticao na dolazak Kaminskog u Partizan

Novi centar šampiona ABA lige Frenk Kaminski rekao je da se oseća prijatno u Partizanu i da je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović uticao na njegov dolazak u Beograd.

Centar smatra da je u Evropi igra drugačija nego u NBA ligi.

 -Meni je lako jer tim čini da je tako, tu su igrači koji su ovde već nekoliko sezona i pomažu mi sa svim pitanjima koje imam. Igra je ovde drugačija malo nego u NBA, ali i to učim kako vreme prolazi. Dobro je da pripreme tako dugo traju, mnogo je utakmica i čovek može rano da shvati neke stvari,rekao je Kaminski za Eurohoops i dodao:

– Ovde se više igra fizički, a tu su i razlike u pravilima – nema defanzivne tri sekunde, tako da je teže dati koš. Zato nastojim da se više oslonim na timske akcije, da više razmišljam u tom smeru. Ipak, košarka je košarka svuda.

Kaminski kaže da nije mnogo gledao Evroligu dok je bio u NBA.

– Imao sam saigrače koji su mi govorili da je nivo visok. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač u Hoksima prošle godine, nije propuštao urakmicu. Prethodnih pet leta je uvek bilo interesovanja iz Evrope, ali kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: ’Idi!’ Kazao mi je sve najbolje o timu, treneru, svima. Učinio je da se osetim komfornim, tako da sam prihvatio ponudu, jasan je Kaminski.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAH KAVALIRSA: Samo 10 poena za četvrtinu, Medžik ubedljivo do izjednačenja! (VIDEO)

Košarkaši Orlanda poravnali su na 2-2 protiv Klivlenda u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije NBA lige. Ponovo su bili...

POVEZANE OBJAVE