Jovanović pred derbi: Evo šta je rekao golman Partizana

Fudbaleri Partizana u sredu od 19 časova na svom terenu dočekuju svog najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Svoja očekivanja pred taj meč izneo je prvi golman Partizana Aleksandar Jovanović.

Ovo će za mene biti prvi večiti derbi i sigurno da sam, kao i svako dete koje je počinjalo da igra fudbal u Srbiji tada, i ja sanjao da odigram makar jednu takvu najveću utakmicu u dresu Partizana. Sa te strane, ovo je veliki događaj za mene.

Pripreme za 171. Večiti derbi za njega teku kao za bilo koji drugi meč.

-Pripremam se kao za svaku utakmicu. Gledam da telo i glavu pripremim, da dođem do utakmice na najboljem nivou, uz trenera Nemanju Jovšića i stručni štab. Najvažnije je da sačuvam fokus, da me ništa ne remeti. Ali, potpuno isto kao za svaku utakmicu, rekao je Jovanović za sajt Partizana i dodao:


-Ja volim pritisak i trudim se da ga kanališem na pozitivnu stranu, kroz pozitivnu energiju koja može da donese prevagu na terenu. Na taj način kanališem pritisak koji se stvare oko ekipe i golmana. Što se tiče derbija, kad počne utakmica, tu sve staje! Tada je najvažnije da budeš fokusiran, da ne obraćaš pažnju na to da li si ispred protivničke tribine, da li braniš na njihovom ili na stadionu Partizana. Sva uzbuđenja i euforija su do trenutka kada počne utakmica, a onda se sve završava i kreće fokus na detalje. Jer, na ovakvim utakmicama, detalji odlučuju rezultat!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VRLO VAŽNA UTAKMICA: Joksimović imao poruku pred Voždovac

Fudbaleri niškog Radničkog u trećem kolu plej-auta Superlige Srbije dočekuju Voždovac. Obe ekipe vodiće tako važnu borbu u želji da...

POVEZANE OBJAVE