Trajković pred Železničar: Da stvorimo prilike za golove

Samo četiri dana nakon gostovanja Radniku, fudbalere Radničkog očekuje novi izazov u 9. kolu Super lige Srbije. U utorak, 26. septembra od 17 časova na Čairu gostuje novajlija u elitnom rangu, Železničar iz
Pančeva. Rukovodstvo kluba odlučio je da otvori kapije za publiku, a igrači i stručni štab pozivaju publiku da im da „vetar u leđa“ za još jednu pobedu na domaćem terenu.

Meč je na konferenciji za medije najavio šef stručnog štaba, Nikola Trajković.
Očekuje nas jako zahtevna utakmica. Izuzetno je bitno za nas da pokušamo da održimo pozitivan niz rezultata na domaćem terenu. Da bismo to ostvarili i da posle meča možemo da se zajedno radujemo, najbitnijeje da energetski budemo na visokom nivou, kao u utakmicama protiv IMT-a i Radničkog iz Kragujevca. Ne smemo da ponovimo partiju iz Surdulice, jer sa takvim pristupom i energijom na terenu ne možemo da očekujemo pozitivan rezultat. Preuzimam i deo krivice na sebe, da smo ranije reagovali izmenama, možda smo mogli ranije da pritisnemo Radnik i, verujem, na kraju dobijemo tu utakmicu. Dobro smo analizirali ekipu Železničara, znamo odakle preti opasnost i kako će igrati. Pripremili smo naše defanzivce, nije bilo puno vremena, ali smo uspeli da skautiramo u potpunosti narednog protivnika i njegove pojedince.

Trajković je analizirao i pozitivne i negativne strane u svom sastavu.
Na poslednje tri utakmice nismo primilo gol, razgovarali smo sa igračima i želimo da pozitivne aspekte u igri i dalje držimo pod kontrolom. Svesni smo i da ofanzivno moramo biti ubojitiji. Stvarali smo šanse na svim mečevima osim u duelu u prethodnom kolu. Naši napadači imaju želju i trude se, međutim, realizacija nije još uvek na nivou. Verujem da i to dolazi na svoje mesto u narednom periodu i da će proraditi i Škrbić i Ivelja. Nedostaje im po jedan pogodak da i njima krene niz. Svi u timu treba da radimo da njima ostavimo dovoljno prostora i prilika za pogotke. Ne gledam to kao problem pojedinaca, ako čitav tim igra kako je potrebno, napadači će biti efikasniji.

Govoreći o kadrovskoj situaciji u ekipi, Trajković je nagovestio da raspolaže sličnim fondom igrača kao pred prethodne dve utakmice.
Bakić i Stojanović i dalje ne mogu da konkurišu za sastav, ostali igrači su manje-više svi spremni. Moram da spomenem i Rosića koji je meč sa Radnikom igrao pod visokom temperaturom. Veče pred utakmicu nije izgledalo ni da će sutradan moći da ustane iz kreveta, a on je stisnuo zube i učinio sve da se spremi za utakmicu. Taj potez i stav je jedan od pokazatelja da igrači zaista žele da daju svoj maksimum i da se bore i za trenera, za saigrače i klub.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SLEDI PARIZ: Srpkinja postala šampionka Evrope u boksu sa 19 godina!

Mlada srpska bokserka Sara Ćirković postala je seniorska šampionka Evrope u kategoriji do 54 kg na Evropskom prvenstvu koje...

POVEZANE OBJAVE