Mitrović oduševljen Teodosićem: Svaka ekipa žudi za takvim plejmejkerom

Košarkaši Crvene zvezde puni entuzijazma dočekuju novu sezonu, a iako je došlo mnogo novajlija ovog leta, veran crveno-belom dresu je ostao Luka Mitrović. On je produžio ugovor sa crveno-belima, a kako je istakao mnogo očekuje od predstojeće sezone.

Najpre je pričao o dužini priprema i stanju ekipe.

Bilo je dužih, bilo je i težih priprema, imali smo i dosta utakmica. Danas ipak traju mnogo kraće nego ranije. U mesec dana morate da spakujete sve. Odmah se kreće sa košarkarskim delom. Nema više onog trčanja kroz planine, parkove i šume, što je dobro i što nama napori uvek lakše padne i kroz timske i košarkarske treninge. Radili smo jako, nije da nismo. Odradili smo značajan broj dobrih evroligaških provera. Voleo bih da smo malo više vremena provodili kompletni, svi zajedno, ali dobro šta je tu. Nadam se da ćemo do prvog meča sa Igokeom imati na raspolaganju sve igrače i krenuti u nove pobede svi zajedno, rekao je Mitrović.

Mitrović je svestan kakvi protivnici čekaju crveno-bele na putu ka ciljevima u elitnom takmičenju.

Ujednačenost je sve veća i veća. O kvalitetu ćemo već morati da sačekamo malo. Ovako na papiru to izgleda sjajno. Neki bitni igrači i igrači koji su ostavili dubok trag prethodnih par godina u Evroligi su otišli. Došla su neka velika imena iz NBA u Evropu. Opet se treba videti da li će to ostati samo na papiru ili će doneti neki instant kvalitet. Timovi su sve skuplji, sve atraktivniji, na papiru sve jači i jači. I zaista konkurencija je monstruozna.

Promenjeno je mnogo toga u Zvezdinom timu preko leta, a konačno je crveno-belo obukao i Miloš Teodosić. Već je tokom priprema imao dobru saradnju sa Mitrovićem, koji jedva čeka da ponovo stanu zajedno na parket.

Radujem se i ja. Svaka ekipa žudi za takvim plejmejkerom kao što je Miloš. Da ne pričam o visokim igračima. Trebaće malo vremena da se navikne na njega i na njegova dodavanja. Par puta se dešavalo da baci pas gde ne očekuješ, pa ti proleteti kroz uši i onda shvatiš da treba da očekuješ i neočekivano.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE