“Potpisali smo dobre igrače, ali to ne znači i dobar tim”

Košarkaški klub Crvena zvezda je održala “Media day” ili druženje sa novinarima pred početak Evrolige.

To je bila prilika da se razgovara sa trenerom Duškom Ivanovićem, koji pred sobom ima novi tim i puno posla u uigravanje pred početak sezone, koja zvanično startuje u Laktašima protiv Igokee narednog vikenda.

Imali smo jednu predsezonu u nekompletnom sastavu. Imali smo igrače koji su bili na Mundobasketu, ali mislim da smo dobro odradili pripreme u Staroj Pazovi, gde smo imali sjajne uslove. Tamo smo postavili neke naše sisteme. Što se tiče pripremnih utakmica, novi igrači su pokazali kvalitet zbog kojih smo ih doveli. Treba nam vremena da bi svi košarkaši našli svoje pravo mesto. Dosta sam zadovoljan sa onim što smo odradili, rekao je Ivanović.

Igrači su se konstantno, jedan po jedan, priključivali pripremama zbog obaveza na Svetskom prvenstvu.

Kada smo počeli pripreme došli smo do neke tačke i zadovoljavajuće forme, ali čim dođe neki novi igrač izgubimo ritam, šta je tu je. Imamo još nekoliko dana do početka.

Ciljevi su visoki, ali treba vremena.

Potpisali smo dobre igrače, ali to ne znači i dobar tim. Na nama je da sve to uklopimo u dobru celinu. Imamo deset novih igrača, nama sada najviše treba vreme, nećemo ga ni tražiti.

Na prvi pogled razlika u odnosu na prošlu sezonu je što je ovogodišnji tim Zvezde napadački talentovaniji.

Istina je da ove godine imamo napadački bolji tim, imamo i talentovan tim. Međutim, da bi smo nešto ostvarili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom i to će biti naš najveći zadatak, završio je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE