EKSPANZIJA SRPSKE ATLETIKE: Beograd želi domaćinstvo velikog takmičenja?

Srpski atletičari i atletičarke su tokom ove sezone pokazali veoma dobre rezultate.

Naša zemlja iznedrila je nekoliko pojedinaca koji se bore za svetske medalje i stigli su do olimpijskih normi.

U Atletskom savezu planiraju još jedan značajan potez kako bi u godinama koje dolaze, dodatno ojačali budućnost ovog sporta u našoj zemlji.

Stručni savet krovne organizacije naše atletike odlučio je da kandiduje Beograd za domaćina Evropskog prvenstva na otvorenom 2030. godine.

Osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije kroz celu godinu, a na sve uspehe srpske atletike, osvojivši prvu zlatnu medalju sa svetskih prvenstava na otvorenom za Srbiju, Ivana Vuleta stavila je krunu i time zaokružila fantastičan niz. Tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene. Takođe, ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezutata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji, navodi se u saopštenju Srpskog atletskog Saveza.

Foto: Srpski Atletski Savez/ SAS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid je „preživeo“ Mančester siti, da li može i Bajern?

Kladi se na Ligu šampiona! Fudbalski spektakl, kakav samo može Liga šampiona doneti, je pred nama! Prethodnih nedelja imali smo priliku...

POVEZANE OBJAVE