FIBA LŠ: Propustili +10, FMP u poslednjem napadu ostao bez Lige šampiona!

Košarkaši FMP-a, nisu uspeli da se plasiraju u polufinale kvalifikacionog turnira FIBA lige šampiona u Turskoj. Nakon vrlo uzbudljivog četvrtfinalnog meča izgubili su od favorizovanog Varezea 73:71. Vodili su tokom većeg dela utakmice, a na kraju posustali.

Ekipa Nenada Stefanovića je hrabro ušla u meč. Već za tri minuta igre, viđeno je ukupno 18 poena. Italijanski tim je potom stigao do osetnije prednosti +6 (15:9) i pogotka Gejba Brauna.

Italijani su na odmor posle prvog perioda otišli sa +2 (23:21). Bojan Subotić skupio je 7 koševa naspram 8 Brauna.

U drugoj četvtini je FMP stigao do svoje maksimalne prednosti. Vodili su 32:23 (+9). Srpska ekipa na poluvreme odlazi sa +4 (39:35). Ašćerić, Stepanović i Subotić imali su po 9 poena. Braun je imao 8 a još trojica po 7 koševa u timu Varezea.

Panteri su i tokom treće četvrtine držali prednost. Pri kraju treće četvrtine su imali +10 nakon pogotka Vokera za 57:47. U četvrtoj je Vareze imao aktivan rezultat 66:61 u korist srpskog tima. Serijom 10:2 vareze je stigao do izjednačenja +3 i 71:68. Na 30 sekundi do kraja, Džordan Voker je pogodio trojku za 71:71 nakon izgubljene lopte Brauna.

U poslednjem napadu je Henlan doneo trijumf Varezeu. Tarner je promašio trojku za pobedu. Najbolji kod pobednika bio je Mek Dermot sa 17 poena. Junak Henlan i Koli Staj dodali su po 13.

Tim FMP-a, predvodio je Stepanović sa 15 poena uz 13 koševa Subotića. Vareze će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Šole – Antverpen. U drugom delu žreba su Oradea, Brindizi, Den Boš i Getingen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREMIJER LIGA: Petrović dvaput matiran, VAR sprečio pobedu Čelsija! (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija remizirali su 2:2 na gostovanju Aston Vili u 35. kolu Premijer lige. Nadoknadili su Plavci dva gola...

POVEZANE OBJAVE