Obradović o Avramoviću: Evo šta je izjavio trener Partizana

Najbolji evropski košarškaki trener Željko Obradović je tokom medija dana govorio za Sport Klub o tome šta su ambicije Partizana u novoj sezoni, a tema je bio i plej crno-belih Aleksa Avramović.

Avramović iza sebe ima sjajnu sezonu u Partizanu ,a imao je i fenomenalno Svetsko prvenstvo, a dobru igru iz Manile treba da pretoči na igre u crno-belom dresu.

-Aleksa koji treba da shvati da treba da bude jedan od lidera ovde. On zna kako je sarađivati sa mnom. Njegova uloga plejmejkera u reprezentaciji je posledica toga što smo pre dve godine pričali on i ja o tome, ja sam mu rekao treba da igra na pleju iako ceo život igra na dvojici jer tu nema mesta u reprezentaciji. I uspeo je kroz krvav rad da selektor stekne poverenje u njega, da stekne poverenje saigrača u reprezentaciji, da ga proglašavaju za jednog od najboljih odbrambenih igrača u ovom trenutku, sve to on treba da da i Partizanu. Što ne sumnjam. Njegova ambicija je ogromna, on voli košarku, voli ljude i nadam se da će u tom stilu i nastaviti, kaže Obradović a otkrio je i šta je rekao Avramoviću kada ga je video posle Svetskog prvenstva.

-Prvo sam mu čestitao, a onda sam mu rekao da je vreme da se spusti na zemlju. Sad se vratio u Partizan i sad idu nove stvari. Bio sam srećan mnogo zbog njega, zaslužio je sve što je posle toga sledilo i dočeci u Čačku i u njegovoj školi. Videlo se da je napravio nešto gde su ljudi prepoznali i gde su svi želeli da mu se zahvale. Za mene nije ništa novo što je tako krao lopte, ima Aleksa to da ukrade loptu, ali ima i to da mnogo puta ispadne iz igre. Izvinjavam se ja sam trener (smeh), Aleksa i ja pričamo mnogo o tome, Aleksa ima dobrih strana ali ima i mana, a ja sam taj koji mora da koriguje, jasan je najbolji evropski trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TEŠKO DA MOŽE BOLJE: Inter je pronašao igrača kakvog je godinama tražio

Dok je Inter na dominantan način stigao naslova prvaka Italije, čelnici milanskog velikana punom parom spremaju plan za sledeću...

POVEZANE OBJAVE