Stigao dopis CAS o slučaju Kolubara, ovako je reagovao FSS

Danas je zasedao Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Osim promena u sudijskoj komisiji na adresu čelnog organa srpskog fudbala stigao je i dopis.

Naime, Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) oglasio se u pisanom obrazloženju o slučaju “Kolubara protiv FSS”. Lazarevčani su se žalili na oduzimanje bodova zbog kojeg su potom izbačeni rang niže u PLS.

Članovi Odbora za hitna pitanja FSS upoznali su se sa dopisom iz Lozane, odnosno konačnom presudom sa obrazloženjem CAS (Sud za sportsku arbitražu) u „slučaju Kolubara protiv FSS“ koja je za FSS više nego povoljna. Kako je ugovorom sa advokatskom kancelarijom predviđena nagrada za uspeh u sporu u visini od 5 hiljada evra i kako su troškovi spora u najvećoj meri na strani Kolubare, OHP je konstatovao uspeh u ovom sporu i potvrdio realizaciju navedene odredbe iz ugovora. CAS je dakle u potpunosti prihvatio pravnu argumentaciju FSS, te je navode FSS iz odgovora na žalbu FK Kolubara bezmalo u celosti prihvatio i bez ikakvih supstancijalnih izmena uneo u obrazloženje svoje odluke, navodi se na sajtu FSS.

Potom su objasnili i da je FSS imao autonomiju da deluje po članu 83 disciplinskog pravilnika dalje dodajući:

Takođe, svu argumentaciju koju je iznela FK Kolubara, koja se odnosi na navodnu zaveru za izbacivanje iz Super lige i zlu nameru pojedinih predstavnika FSS prema FK Kolubara (uključujući navodna falsifikovanja, sakrivanje dokaza i sl.), CAS ne samo da nije uzeo u obzir već je ocenio da zle namere u postupanju prema Kolubari nije bilo. A argumentaciju FK Kolubara suštinski podveo pod tehničke greške i sl. Kada je reč o razlogu za smanjenje kazne, on isključivo leži u (ne)kvalitetu informacije dobijene od UEFA, obzirom da je CAS jasno i nedvosmileno zaključio da jedan od dva izveštaja koji sadrži kvalifikaciju „clear and owerwhelming evidence“ predstavlja informaciju na osnovu koje se može primeniti Član 83, dok druga informacija UEFA koja suštinski samo kaže da postoji sumnja koju je potrebno proveriti i da nema dovoljno dokaza koji bi potvrdili da je utakmica nameštena, nije pisana informacija koja bi dozvolila osnovanu primenu Člana 83, zaključuje se u saopštenju.

Posle osam kola, Kolubara je šesta na tabeli Prve lige Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE