Teodosić otkrio glavni razlog dolaska u Zvezdu (VIDEO)

Košarkaš Crvene zvezde i bivši kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić govorio je za klupski sajt crveno-belih uoči početka sezone.

Najpre je govorio o svojoj karijeri, koju ne bi menjao.

-Generalno jesam. Sigurno da je bilo možda nekih prilika da je mogao da se osvoji koji trofej više, ali ne bih menjao mnogo. Bilo je sve zadovoljavajuće, rekao je Teodosić i prokomentarisao navode pojediniih da je mogao još koji trofej u karijeri osvojiti.

-Ne može da me zamara, jer ne obraćam pažnju. Možda jesam u nekim trenucima kada sam imao 21-22 godine. To je nešto što sam ja želeo. Bio sam posvećen košarci maksimalno. Jednom prilikom dok smo u Moskvi igrali. Došao je Kirilenko i rekao: ‘Hajde igraj malo jaču odbranu’. Ja ga pitam: ‘Kirilenko, koliko si imao blokada?’, on mi kaže da je imao sedam. ‘Bilo bi nula da sam ja igrao odbranu. Gledaj ti svoj posao’… Šalim se… Imao sam neke segmente igre koje je trebalo da popravim, ali ne bih ja tu menjao mnogo.

Teodosić je srećan što će debitovati za Zvezdu, klub za koji navija.

-Sjajno. Možda nemam pravu sliku jer nije odigrana nijedna zvanična utakmica. Možda ću veći utisak imati posle prvih odigranih utakmica. Iz godine u godinu je bilo priča, dogovora. Dogovor je bio sa predsednikom kluba da ove godine dođem, dogovorili smo se za dva minuta. Srećan sam. Znam da će biti mnogo rada, nervoze i svega, ali videćemo. Treba da se fokusiramo i koncentrišemo na nas i našu igru.

Nemanja Nedović je pre nekoliko dana kazao da je ovo možda najjača Zvezda u novijoj istoriji.

-Sigurno je da je jedna iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom. Da li je ovo najjača Zvezda ikada. Ne znam, ne bih ulazio u to. Na nama je da radimo i uz pomoć navijača da otvorimo što je moguće bolje i da uđemo što ranije u samopouzdanje. Sa tim možemo da napravimo super rezultat. Ne bih bio euforičan niti davao prognoze. Treba utakmicu po utakmicu da zidamo atmosferu da igramo do maja ili juna.

Prvi meč u Beogradu za Zvezdu će igrati narednog četvrtak protiv Asvela.

-Sigurno da će biti za mene vrlo emotivno i nešto što sam dugo priželjkivao. Siguran sam da će naši navijači doći i podržati nas, ekipu koja može da napravi mnogo toga. Ovo je nova ekipa, moraju biti strpljivi, trebaće vremena da se uigramo. Imali smo nekih problema u pripremnom periodu sa povredama. Nije bilo vremena koliko je trebalo, ali kako nama, tako i drugim ekipama. Od prve utakmice sa Asvelom treba da uđemo koncentrišemo i da treba da se borimo za nešto veliko.

Otkrio je glavni motiv dolaska u Srbiju.

-Jedan od motiva je Zvezda, a drugi motiv je da se napravi nešto veliko sa Zvezdom. Osvajati trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije i sa klubom za koji navijaš je posebno. To je nešto što želim da doživim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga odredila termine majstorica

Košarkaši Panatainaikosa i Makabija igraće "majstoricu" četvrtfinala plej-ofa Evrolige u utorak od 20.15, dok će se Barselona i Olimpijakos...

POVEZANE OBJAVE