AMERIKANAC UPORAN: Za mene je Federer na vrhu

Novak Đoković se osvajanjem 23. gren slem titule na Rolan Garosu definitivno pozicionirao kao najveći ikada, odnosno GOAT, kako se o tome govori u svetskim medijima. Makar objektivno gledano.

Još uvek postoje njegove kolege, bivše i aktuelne, koje neke druge tenisere, njegove najveće rivale, smatraju najvećima.

Jedan od njih je i bivši svetski broj 1 u dubl konkurenciji Majk Brajan, koji je osvojio pregršt trofeja u paru sa svojim bratom Bobom. Za njega je to Rodžer Federer, koji je završio karijeru sa 20 najvrednijih trofeja.

Sva trojica su veliki šampioni, ali za mene, Federer je na vrhu. Tih godina kada je dominirao, jedva da je izgubio poneki meč. I to kako je radio bilo majstor. On je najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona, smeje se u kao da je nedeljom popodne u parku. Kada se sve sabere, ko zna ko će imati sve rekorde. To će verovatno biti Đoković, ali će Rodžer oduvek imati posebno mesto u mom srcu, istakao je Brajan u razgovoru sa Timom Henmanom i Matsom Vilanderom.

Đoković je osvajanjem US opena već počeo da se odvaja od konkurencije i da se trka sam sa sobom po broju osvojenih najvećih titula, a od najvećih rivala je duže vremena proveo i na prvom mestu ATP liste, dok u svom vlasništvu ima i rekordan broj masters titula, koje su po hijerarhiji iza onih sa četiri najveća turnira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE