Međedović savladao Rusa i došao nadomak TOP 100!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u četvrtfinale ATP 250 turnirna u Astani, pošto je savladao Rusa Aleksandra Ševčenka, 85. tenisera sa ATP liste, sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Dvadesetogodišnji Srbin je već u prvom gemu meča iskoristio treću brejk-loptu i stigao do brejka. Tu prednost je veoma lako sačuvao svojim servisima i došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Sličan scenario se ponovio i u drugom setu. Odmah na startu je teniser iz Novog Pazara oduzeo servis tri godine starijem Rusu, ovog puta iskoristivši prvu šansu za brejk. Do kraja je sačuvao svoj servis, u poslednjem gemu spasavši brejk priliku ruskog igrača. Prethodno je i sam propustio dve brejk-lopte u sedmom gemu da ponovo oduzme servis rivalu i reši meč već tada.

Hamad je odlično servirao, što je jedno od njegovih najjačih oružja u igri. Zabeležio je devet as udaraca, bez ijedne duple servis greške, a sve to uz procenat ubačenosti prvog servisa od 72%.

Za plasman u svoje drugo polufinale na ATP turnirima ove godine Međedović će se boriti sa Čehom Jirži Lehečkom, 29. igračem sveta, koji je bio bolji od iskusnog Egora Gerasimova, koji je tek 661. igrač sveta.

Hamad je ovim uspehom već obezbedio plasman karijere, pošto bi se u slučaju ispadanja u četvrtfinalu našao na 108. mestu ATP liste.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREMIJER LIGA: Petrović dvaput matiran, VAR sprečio pobedu Čelsija! (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija remizirali su 2:2 na gostovanju Aston Vili u 35. kolu Premijer lige. Nadoknadili su Plavci dva gola...

POVEZANE OBJAVE