Topić se priključuje bivšem saigraču u NBA? Porede ga sa igračem Oklahome

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić, trenutno na pozajmici u Megi, mogao bi da bude naredni pik prve runde na NBA draftu iz Srbije.

Mladi plejmejker, koji je ovog leta postao šampion Evrope sa juniorskom reprezentacijom, prema projekcijama pouzdanog novinara ESPN-a Džonatana Dživonija, mogao bi da bude odabran sa 26. pozicije od strane Filadelfije Seventisiksersa već naredne godine.

U analizi se naš plej poredi sa bekom Oklahoma Siti Tandera Džošom Gidijem, navodi se kao spretan pikenrol asistent, a ističe se da je na Superkupu ABA lige beležio učinak od 18 poena i po 5 skokova i asistencija uz dve ukradene lopte. Poentira se navodeći da nema drugog 18-godišnaka sa takvom kreativnošću i vizijom.

Ovaj novinar smatra i da je Mega idealna sredina kako bi se relano procenio njegov kvalitet, tako da je predstojeća sezona ključna.

Ovog leta je dres Filadelfije obukao prošlosezonski saigrač Topića sa početka sezone u Zvezdi Filip Petrušev, pa bi tako hipotetički, ako bi se sve poklopilo – odnosno Topić bio odabran sa njihove strane a Petrušev ostao u klubu – mogli ponovo da budu u istom timu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza: Srećan sam što se vraćam u Beograd

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza trenutno nastupa za grlki Panatainaikos, ali ga samo lepa sećanja vezuju za crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE