HRVAT GOVORIO O PARTIZANU I ULOZI RAŽNATOVIĆA: Svaki skupoceni Amerikanac zatvara mesto domaćem igraču

Više gotovo da niko ne ostavlja dilemu da će se pobednik ABA lige tražiti između srpskih večitih rivala Crvene zvezde i Partizana.

Isto se očekivalo i 2014. godine na F4 u Areni, ali su umesto srpskih klubova u finalu megdan podelili Cibona i Cedevita, a trofej podigli Vukovi. Poslednji veliki u bogatoj istoriji kluba. Od kog, kako stoje stvari, možda i ostane jedino istorija.

Tada je na klupi zagrebačkog velikana bio Slaven Rimac, koji se nakon perioda u Bajernu, gde je radio sa Trnikijerijem, vraća u regionalnu košarku kao trener Splita, još jednog velikana tamošnje košarke koji nije ni bleda senka nekadašnjeg kluba.

Trenutno je Srbija ubedljivo najuspešnija u regionu kad je košarka u pitanju, bilo da je reč o reprezentaciji ili klubovima. Ipak, Rimac smatra da je to mač sa dve oštrice.

Oni su otišli u neku dimenziju više, koja je jako dobra za njihov sport i njihove navijače. Partizan ima 25.000 ljudi na utakmicama, ali opet nisam siguran koliko je to dobro za njihove igrače ako su na parketu petorica Amerikanaca. Svaki taj skupoceni Amerikanac zatvara mesto domaćem igraču. Zvezda i Partizan prate trendove klubova koji su ipak finansijski zdravije oblikovani. Ali imaju vojsku navijača iza sebe i konkurentni su u Evroligi. Za njihovu košarku to dobro, ali nisam siguran da li je i za mlade igrače, ističe hrvatski stručnjak.

On ne propušta da naglasi značaj Mege u razvoju igrača, ali ne samo za srpsku već i hrvatsku košarku.

Srbi imaju Miška Ražnatovića koji gura mlade igrače, ima svoj klub i uvek napravi jako dobru selekciju. On je veliki generator talenta, iako kod nas ima malo drugačiju reputaciju. Ali pitanje je šta bi bilo s Ivišićima, Jelavićem, Matkovićem, Rudanom, da nisu napredovali kod njega, rekao je Rimac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kreće polufinale ABA lige: Partizan – Budućnost

Košarkaši Partizana večeras počinju polufinalnu seriju ABA lige, gde im je rival Budućnost iz Podgorice. U četvrtfinalnim mečevima, Partizan je...

POVEZANE OBJAVE