Iz Borca izneli očekivanja pred start ABA lige

U okviru 1. kola ABA lige košarkaši iz Čačka imaće priliku da ugoste kolege iz zagrebačke Cibone.

Očekivanja pred start Regionalne lige i prvi meč izneo je mladi prvotimac Pavle Nikolić.

Od početka avgusta vredno se spremamo za novu sezonu u ABA ligi, koja za nas kreće u nedelju. Dobro smo trenirali u prethodna dva meseca, tako da smo spremni za sve izazove koji nas očekuju, a koji će biti veliki. Imali smo manje probleme sa povredama u prethodnom periodu, ali verujem da će sve to biti sanirano do početka duela, kazao je Nikolić.

-Pred nama je zahtevna utakmica bez obzira šta se dešava u Ciboni, istakao je direktor kluba Marko Ivanović i dodaje:

Oni će doći u najjačem sastavu koji mogu da dovedu u Čačak, a nama je veoma bitno da startujemo pobedom. Raspored je najbolji kada se dobro izađe iz njega. Odlučili smo da nagradimo navijaće i otvorimo širom kapije, ulaz je slobodan. Prošle sezone smo, od Cibone, izgubili u poslednjoj sekundi, nadamo se da ćemo se revanširati za taj poraz. Moram da čestitam Kariju Pešiću, ekipi, igračima na velikom uspehu, a Boriši što skoriji povratak na parket”.

Trener u stručnom štabu Borac Mozzarta, Ivan Drobnjak, pre svega je podvukao da je srećan što je priča sa Pavlom zaokružena onako kako je Borac Mozzart želeo.

I sa Nikolićem i sa Petrom Radovićem smo parafirali ugovore. Pavle je potpuno na zemlji, svestan da mora da igra sa seniorima da bi postao važan šraf u našem timu. Sjajno je radio i smanjuje razliku u fizičkoj spremi u odnosu na starije saigrače. Borac Mozzart je sa treninzima startovao malo ranije, ostavili smo trojicu igrača, plus Pavla, od prošle sezone. Doveli smo devetoricu novih košarkaša, trenirali smo sedam nedelja, odigrali smo 10 utakmica, a cilj je bio da napravimo homogen tim. Doveli smo strance i po meri ljudskih kvaliteta, a pored toga izuzetno su radni. U sezonu ulazimo sa željom da obezbedimo mesto koje nije u donjem delu tabele, zaključio je Drobnjak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kreće polufinale ABA lige: Partizan – Budućnost

Košarkaši Partizana večeras počinju polufinalnu seriju ABA lige, gde im je rival Budućnost iz Podgorice. U četvrtfinalnim mečevima, Partizan je...

POVEZANE OBJAVE