Ubedljiva pobeda Zvezde na startu sezone, saradnja Teodosića i Tobija obećava

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su otvorili novu sezonu, pobedom na gostovanju Igokei sa 81-63 u prvom kolu ABA lige.

Odlučujuća je bila treća četvrtina, koju su crveno-beli dobili dvocifrenom razlikom, najviše na krilima saradnje ovoletošnjih pojačanja Miloša Teodosića i Majka Tobija.

Gosti su odlično šuterski bili raspoloženi na početku utakmice, koju je trojkom otvorio novi centar kluba Majk Tobi. Ubrzo je dalekometni šut ubacio i Rokas Gedraitis za prednost od 8-4, a crveno-beli su prednost održavali tokom kompletne prve četvrtine, ali bez značajnije razlike.

Drugu deonicu tim Duška Ivanovića je otvorio serijom 5-0 i uvećao prednost, a posle realizovanih slobodnih bacanja Miloša Teodosića ostvarena je najveća prednost tokom čitavog prvog poluvremena od +9. Igosi su se ubrzo odbranili od ovog naleta serijom poena, kada su posle slobodnih bacanja Tanaskovića prišli na samo pola koša manjka (32-31).

U poslednjih skoro dva i po minuta tim Vladimira Jovanovića je, međutim, ubacio samo jedan poen, pa je vicešampion uspeo da veže osam poena i na poluvremenu vodi sa 40-32, nakon druge pogođene trojke Gedraitisa, i to u poslednjim momentima preko ruke Atiću.

Drugo poluvreme odmah je donelo i prvu dvocifrenu prednost na ovoj utakmici, a započelo je na isti način kao i sama utakmica – trojkom Majka Tobija.

Tobi je potom vezao još četiri poena pod košem, a posle njegove asistencije Lazić je trojkom sa svoje pozicije iz ugla doneo +16 (40-34). Slovenački reprezentativac je nastavio svoj niz, pa je posle nešto više od sedam minuta igre u trećem kvartalu zaokružio dvocifreni učinak u okviru istog, a protivnik nije imao rešenja za njegovu saradnju sa Teodosićem.

Nakon prodora Nedovića na nešto više od minut do isteka četvrtine premašena je razlika od 20 poena, kada su crveno-beli poveli sa 64-43. Mitrović je zatvorio četvrtinu zakucavanjem, pa je srpski predstavnik vodio pred ulazak u poslednjih 10 minuta sa 66-45.

U poslednjoj četvrtini je rutinski održana stečena prednost i utakmica privedena mirno kraju.

Majk Tobi se odlično prikazao navijačima sa 19 poena i 8 skokova, uz jednu asistenciju. Rokas Gedraitis je sakupio 12 poena, 5 uhvaćenih lopti i 2 asistencije, a dvocifreni su bili još starosedeoci Luka Mitrović i Dalibor Ilić. Bivši kapiten je ubacio 10 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok je mladi Ilić protiv bivšeg kluba iskoristio šansu sa 11 poena i 6 skokova.

Miloš Teodosić se istakao na svoj način, sa 7 završnih dodavanja, čemu je dodao i 4 ubačena poena i skok.

U poraženom sastavu Nikoli Tanaskoviću je falio samo jedan skok za dabl-dabl učinak, uz 16 ubačenih poena. Marko Jeremić je takođe bio dvocifren sa 15 poena.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju, dok Igokea gostuje Splitu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE