UVERTIRA ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezdin napad otupeo, Ivanić matirao Nišlije (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde, trijumfovali su na Marakani 1:0 protiv niškog Radničkog u 10. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su tokom većeg dela meča napadali, a presudio je pogodak u ranoj fazi susreta.

Stamenić je već posle 20 sekundi uputio prvi šut ka golu ali neprecizno. Nišlije su imale u 4. minutu prvi pokušaj. Ilić je takođe oprobao udarac iz daljine koji nije bio opasan.

Mogao je Radnički do gola iz kontre u 10. minutu ali nisu bili spretni. Crveno-beli su to kaznili i poveli u 13. minutu pogotkom Mirka Ivanića. Hvang je ubacio a na Krasoov blokirani šut naleteo je crnogorski internacionalac.

Zvezda je mogla do 2:0 ali je udarac Mijailovića zaustavio Rosić. Ređale su se prilike ispred čuvara mreže Nišlija. Potom su pokušali Ivanić i Mitrović. Na poluvremenu ekipa Baraka Bahara je imala veći posed lopte i 12 šuteva uz tri na gol.

I u nastavku su crveno-beli krenuli sa napadima. Ponovo je Stamenić prvi pokušao. Olainka je bio najbliži u 53. minutu da povisi na 2:0 ali je Rosić dobro mu skratio ugao. Ivanić je onda četiri minuta kasnije pogodio prečku.

Golman Rosić je zaustavio pokušaj Hvanga u 71. minutu. Endiaje je bio neprecizan na ulasku u poslednjih 10 minuta. U 89. minutu je Glazer dobro intervenisao i sprečio izjednačenje.

Zvezda u sredu dočekuje Jang Bojs u Ligi šampiona a potom narednog vikenda gostuje u Kragujevcu. TSC igra svoj meč večeras a Partizan sutra kao rivali koji dele prvo mesto. Radnički će sledećeg vikenda dočekati upravo Napredak.

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:0 (1:0)

Ivanić 13′,

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Điga, Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović (od 46′ Olainka), Bukari (od 46′ Rodić) , Ivanić, Kraso (od 46′ Lučić), Endiaje

Radnički Niš: Rosić, Frej, Ilić, Jovanović (od 46′ Vlajković), Mesarović (od 46′ Cvetković), Pejović, Petrov, Petrović, Stajić, Vojnović, Jamkam

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE