Egzum: Partizan je prva opcija verovatno i jedina

Košarkaš Dalasa i reprezentativac Australije Dante Egzum izjavio je da postoji samo jedan tim u koji bi prešao ukoliko se ikad vrati u Evropu, a to je naravno Partizan.

Sjajni košarkaš iza sebe ima sjajnu sezonu, 2022/23, kada je napravio veliki uspeh plasmanom u Top 8 fazu Evrolige i osvojio titulu ABA lige sa trofejnim timom.

-I dalje mi tako povremeno padaju na pamet neke scene tokom sezone koje sam doživeo u Partizanu. Bio je to period koji se neće zaboraviti. Već sam pričao sa saigračima u Dalasu, rekao sam im da je to iskustvo koje svaki košarkaš mora da doživi, ambijent koji stvore navijači Partizana je nezamisliv. Ta strast u Evropi, borba na terenu, drugarstvo koje je stvoreno, generalno neverovatna konekcija sa klubom. Sve je bilo kao san. Evo već sada odmah da kažem, ako se nekada budem vraćao u Evropu, Partizan je prva opcija, a verovatno i jedina, kaže Egzum.

U Dalasu ga je dočekao Luka Dončić, veliki navijač Crvene zvezde.

-Odmah je krenuo da dobacuje oko Zvezde, prvi dan kada sam došao. Derbi je prva tema. Međutim, objasnio sam mu kako stvari stoje. Zna se ko je šampion i ko je najbolji. Tako da sam bio spreman za to a-ha-ha-ha. Moram da istaknem da je Luka fantastičan momak. Dočekao me je stvarno prelepo, kao i ostatak ekipe, dodao je Egzum.

Zahvalan je Partizanu što ga je doveo do povratka u NBA.

-Zacrtao sam sebi cilj da se vratim u NBA. U tome sam uspeo i nikada neću kriti da mi je Partizan u tome pomogao, trener Obradović i saigrači. Iskoristio sam svoju priliku i sada sam ovde gde ću pokušati da nastavim da napredujem i pomognem. Očekujem da imam ulogu, da svoje prednosti pokažem na teren”, poručio je Egzum.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Potpisao Larkin (VIDEO)

Jedan od najboljih košarkaša Efesa, Šejn Larkin potpisao je novi ugovor sa svojim klubom. Danima se govorilo da sjajni košarkaš...

POVEZANE OBJAVE