Pobeda Partizana u Kruševcu za prvo mesto, Kalulu se ispromašivao i upisao prvenac, neverovatan autogol Jovanovića (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu sa 2-0 u utakmici 10. kola Superlige Srbije, čiji su sada lideri na tabeli.

Crno-beli sada imaju dva boda više na prvom mestu u odnosu na TSC, zahvaljujući jučerašnjem remiju tima iz Bačke Topole.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Napredak, kada je Bojović pokušao glavom u padu posle centaršuta sa desne strane, ali je lopta prošla malo pored gola.

Kalulu je u 11. minutu propustio stopostotnu šansu da donese prednost crno-belima. Posle ubačene lopte Aranđela Stojkovića, golman Savić je odbranio šut internacionalca iz Konga, ali mu se lopta vratila, kada je promašio nemoguće, poslavši loptu preko gola.

Samo dva minuta kasnije novu priliku Kalulua sprečio je još jednom golman Kruševljana. U 20. minutu bek Partizana Stojković je napravio veliki kiks kada je nespretno vratio loptu glavom golmanu Jovanoviću. Međutim, iako je Bstajić stigao pre Jovanovića do lopte, nije uspeo i da je iskontroliše i gurne u gol.

Stojković je potom u 25. minutu utakmice uputio šut u gol protivnika, ali je svoj tim ponovo spasio golman Savić. Usledio je period zatišja, koji je prekinut još jednim velikim promašajem fudbalera Partizana. Ovog puta se u “glavnoj ulozi” našao Menig. Nakon što mu je Natho asistirao za izglednu šansu, šutirao je u golmana, a potom odbijenu loptu poslao pored gola.

Nakon mnogo promašaja, Kalulu je u zaustavnom vremenu poluvremena konačno upisao svoj prvenac u novom klubu i doneo prednost od 1-0. Našao se na pravom mestu na ivici peterca i loptu koja je poslata sa desne strane smestio u gol, nakon što do nje nije došao Saldanja.

Ubrzo nakon što su se igrači vratili na teren Saldanja umalo nije povisio prednost, pošto je šutem sa ivice šesnaesterca prodrmao stativu gola domaćih.

Usledio je period dominacije gostiju i igra se odvijala uglavnom pred golom Napretka, ali bez konkretizacije.

Kazna za promašaje mogla je da usledi u 68. minutu, kada je Bojović uhvatio snažan volej posle centaršuta Ljubomirca, ali se isprečio golman Jovanović.

Kalulu se nakon gola vratio promašajima. Posle duge lopte Stojkovića, Saldanja je lucidno loptu prosledio do strelca prvog gola, koji se našao pred golom rivala, ali je šutirao daleko preko gola.

Stefan Jovanović je u 72. minutu poklonio drugi gol Partizanu. Posle povratne lopte u šesnaestercu Zahid je loptu poslao pred gol, gde nije bilo njegovih saigrača, ali jeste defanzivca Napretka, koji je neobjašnjivo loptu smestio u mrežu svog tima.

U narednom kolu Partizan dočekuje lučansku Mladost, dok će Napredak u goste Radničkom u Nišu.

NAPREDAK (3-4-3): Savić – Đeković, J. Marinković (od 82. Đ. Jovanović), Mršić – Stoiljković (od 56. N.Marinković), S. Jovanović, Jović (od 56. Sadiković), Zličić (od 76. Blagojević) – Ljubomirac, Bastajić, Bojović (od 82. Stanojlović).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Kanute (od 76. Nikolić), Belić – Kalulu (od 76. Baždar), Natho (od 69. Zahid), Menig (od 63. Severina) – Saldanja

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE