Efes uputio žalbu: Turci se odrekli Šejna Larkina

Anadolu Efes je danas objavio saopštenje u kome ističu da Turski košarkaški savez povukao status domaćeg igrača koje je dato njihovom igraču Šejnu Larkinu.

Naime, Larkin je predstavljao nacionalni tim te zemlje od 2021. godine, ali će se njegov status promeniti pred novu sezonu.

Raskol dve strane je počeo nakon poraza Turske u pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, nakon čega su izgubili sve šanse da zaigraju u Parizu dogodine.

Zbog toga su u tamošnjem savezu krenuli da traže krivce i našli ih u dvojici naturalizovanih igrača – Skotiju Vilbekinu i Šejnu Larkinu.

Njih dvojica su se povukla iz trening kampa nacionalnog tima ovog leta iz različitih razloga, a zbog toga su kažnjeni sa pet utakmica suspenzije u turskom šampionatu i novčano sa 3.140 evra.

Na dan kada je turski savez saopštio ove kazne, oglasio se i Larkin na društvenim mrežama, koji je istakao da se nije odazvao pozivu selektora zbog povrede.

-Dugo sam ćutao u vezi sa situacijom u nacionalnom timu ovog leta iz poštovanja prema igračima koji su naporno radili i spremali se za kvalifikacije, ali osećam da sada moram. Srceparajuća je čitava situacija i nepoštovanje prema meni.

Istina je da su me iz nacionalnog tim pozvali u kamp iako su znali da je stanje mog tela loše i da bi za mene bilo rizično da igram. Bio sam u SAD i radio na oporavku od sezone prepune povreda. Iz nacionalnog tima su me zvali da dođem i da mi skeniraju koleno kako bi dobili bolju dijagnozu,  naveo je tada Larkin.

Takođe, očekuje se da se slična situacija desi i sa Skotijem Vilbekinom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE