FMP poražen nakon produžetka na startu ABA lige, fantastičan dabl-dabl Špana

Košarkaši FMP-a poraženi su nakon produžetka u Železniku od slovenačke Krke sa 99-97, u 1. kolu ABA lige.

U veoma ranoj fazi utakmice slovenački predstavnik je stekao 13 poena prednosti, kada je poveo sa 22-9. Dvocifrenu razliku je tim Gašpera Okorna održavao većim delom prvog poluvremena, ali je srpski tim nagovestio veća uzbuđenja kada je smanjio na -6 posle poena Stepanovića uz ubačeno dodatno bacanje.

Bivši košarkaš FMP-a Marko Radovanović pogodio je međutim trojku i tako postavio rezultat 53-44 na poluvremenu. Koliko su ovi poeni bili važni, videlo se kasnije.

Panteri su uspeli da početkom poslednje četvrtine potpuno preokrenu trojkom Bojana Subotića za 75-74, a neizvesnost do samog kraja je kulminirala odlaskom u produžetak. Pobede je domaći tim koštala greška Šaranovića, koji je izgubio loptu, a potom i faulirao Macuru za dodatno bacanje u kontri. Ipak, igrač Krke nije bio precizan, pa faul nije odveo direktno u poraz, već u produžetak, jer više nije bilo poena ni na jednoj strani.

Ipak, u dodatnih pet minuta presudila je serija ubačenih trojki gostiju, koju je otvorio Jan Špan, a nastavili Škedelj i Cerkvenik. Na drugoj strani je odgovorio Hugo Beson sa dva pogotka za tri poena, ali su manje uspešni bili pokušaji Vokera i Tarnera, pa srpski tim nije uspeo da se vrati u utakmicu. Na kraju im je presudio njihov bivši igrač Radovanović koji je blokadom sprečio Džordana Vokera da eventualno meč odvede u novi produžetak.

Francuz Hugo Beson je odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za FMP, pošto je bio najefikasniji u timu Nenada Stefanovića ubacivši 23 poena, uz 3 skoka i jednu asistenciju, pritom preuzevši odgovornost kada je bilo najpotrebnije. Nejt Votson se takođe istakao sa 19 poena i 8 skokova, dok je Bojan Subotić zabeležio dabl-dabl učinak od 14 poena i 10 skokova, čemu je pridodao i 2 završna dodavanja.

U pobedničkom sastavu je Jurij Macura upisao 23 poena, 3 skoka i asistenciju, dok je Jan Špan zabeležio sjajni dabl-dabl učinak sa 18 poena i 10 asistencija.

U narednoj rundi FMP gostuje Ciboni u Zagrebu, a Krku očekuje spektakl u Novom Mestu protiv aktuelnog šampiona Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE