Obradović posle Mornara potvrdio potragu za pojačanjem na jednoj poziciji

Košarkaši Partizana su ubedljivom pobedom nad Mornarom, krenuli u odbranu titule u ABA ligi.

Posle meča trener crno-belih Željko Obradović je pričao o meču, o što čeka Partizan, pojačanjima i Zeku Ledeju koji nije igrao protiv ekipe iz Bara.

– Drago nam je da smo ugostili naše drage sportske prijatelje iz Bara, ekipu Mornara. Probali smo da spremamo utakmicu na način da damo sve informacije našim igračima, iako je naš protivnik odigrao mali broj utakmica. Odigrali smo ozbiljnu utakmicu, rasporedio sam minutažu igračima i nadam se da su navijači uživali u lepoj košarci. Želim Mornaru sve najbolje u nastavku, a mojim igračima čestitam na pobedi, počeo je Obradović na konferenciji za štampu posle meča.

Potvrdio je trofejni trener da Partizan traži pojačanje u reketu.

– Vodićemo računa da ne dođe do zamora i povreda. Nagovestio sam da razmišljamo o još jednom pojačanju. Nadam se da će svi moji igrači u timu ostati zdravi i dobro.

U spoljnoj liniji neće biti promena.

– Ponekad može da se desi da svi preuzmu sve, ali to se ne dešava tako često. Nas su večeras na tom polju par puta kaznili. Klasični plejmejkeri će uvek imati svoju ulogu, ja to ne gledam da li je plejmejker, kombo, trojka… Dobar igrač je dobar igrač, taj će igrati košarku, loš neće.

Novinare je zanimalo mišljenje Obradovića o Doužeru i Kaminskom, koji su večeras debitovali u evropskoj košarci.

– Prilagođavaju se, imajte na umu da smo malo više od mesec dana zajedno. Oni imaju kvalitet, razumeju stvari koje su ispred njih. Mislim da će nam dosta pomoći u narednom periodu.

Zek Ledej nije igrao u prvom meču u sezoni, ali trener Partizana uverava da nema razloga za brigu.

– Sve je u redu, vodimo računa o svim igračima, ja sam želeo da ga odmorim. To je tako, neko će uvek biti van tima, pokušavam o svemu da vodim računa, imamo plan i program pred nama. Dobra stvar je deliti minutažu, završio je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE