LŠ: Siti savladao Lajpcig, Njukasl ponizio Parižane u “bogataškom” okršaju (VIDEO)

Crvena zvezda je došla do prvog boda u Ligi šampiona pošto je na stadionu “Rajko Mitić” remizirala sa Jang Bojsom, a u isto vreme je odigrano još pet utakmica. Mančester Siti je u okviru iste grupe savladao Lajpcig, dok Njukasl nastavlja da blista nakon povratka u elitno evropsko takmičenje posle 20 godina.

U jednom od derbija kola između Borusije i Milana u Dortmundu nije bilo naročito zanimljivo, pošto je to bila jedina utakmica koja je završena bez golova, 0-0.

Njukasl je u okršaju “bogataških timova” na Sent Džejms Parku ponizio Pari Sen Žermen pobedom od 4-1.

Prednost od 1-0 doneo je Migel Almiron u 17. minutu posle asistencije Aleksandera Isaka, dok ju je duplirao Dan Barn na zanimljiv način u 39. minutu. On je glavom postigao gol, ali je tek gol-lajn tehnologija otklonila sve dileme.

Sin Longstaf je pet minuta nakon povratka na teren povisio na 3-0 golom posle proigravanja od strane Tripijea.

Lukas Ernandez je u 56. minutu smanjio zaostatak na 3-1 golom glavom, posle preciznog centaršuta Zair-Emerija. Ovo ipak čak nije bio ni utešni pogodak, jer je u finišu meča Fabijan Šar atraktivnim pogotkom dotukao Parižane.

Lacio je slavio nakon preokreta u Glazgovu protiv Seltika sa 2-1, u sklopu grupe E.

Prednost škotskom timu doneo je Kjogo Furuhaši u 12. minutu, koji je krunisao akciju svog tima nakon dodavanja O’Rajlija.

Posle gužve u šesnaestercu, u 29. minutu je izjednačenje doneo Matijas Vesino, koji se našao ispred samog gola i skrenuo loptu glavom gde treba, taman toliko da pređe liniju, nakon što je prethodno na isti način asistirao Romanjoli.

Posle dugog zatišja, u 81. minutu se činilo da je zeleno-belima Luis Palma, koji je nedavno stigao u klub, vratio prednost. On je imao sasvim dovoljno vremena da se namesti na šut kada je do njega stigla lopta u šesnaestercu, i da precizno šutira u donji bliži ugao. Ipak, nakon VAR provere gol je poništen zbog ofsajda.

Ovo je posebno zabolelo kada je u 6. minutu zaustavnog vremena Pedro glavom pogodio malu mrežu i doneo pobedu.

Barselona je na Kamp Nou u grupi H savladala Porto minimalnim rezultatom 1-0 i čini se da može biti zadovoljna takvim ishodom.

Katalonci su vodili na poluvremenu golom u samoj završnici, kada je Gindogan iskoristio veliku nepažnju domaćih i oduzeo loptu na sredini terena, a potom proigrao Ferana Toresa koji je doneo prednost od 1-0.

U jednom trenutku tokom drugog poluvremena delovalo je da će Porto dobiti šansu sa penala da izjednači, nakon što je Žoao Kanselo igrao rukom u šesnaestercu, međutim sudija je ipak nakon provere odlučio da nema dovoljno elemenata za najstrožiju kaznu.

Mančester Siti je u Zvezdinoj grupi G zadržao stopostotni učinak, slavivši u Lajpcigu sa 3-1.

Siti je dominirao tokom prvog poluvremena, što se isplatilo u 25. minutu kada je Fil Foden doneo prednost posle ubačene lopte Luisa sa desne strane.

Međutim, Lajpcig se pokrenuo od strarta drugog dela, pa je Luis Openda već u 48. minutu izjednačio posle ubačene lopte od strane Polsena.

Ipak, Siti je nastavio sa ofanzivom, što se isplatilo u 85. minutu, kada je Hulijan Alvarez nedugo nakon ulaska u igru, upravo zamenivši strelca prvog gola, efektnim golom doneo 2-1 za svoj tim.

Potom je argentinski reprezentativac upisao i asistenciju za Dokua, koji je razrešio sve dileme u zaustavnom vremenu povisivši na 3-1.

Naredna runda Lige šampiona na programu će biti 24. i 25. oktobra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Uspavanka na derbiju u Torinu i podela bodova (VIDEO)

Fudbaleri Milana i Juventusa igrali su bez golova u derbi susretu 34. kola Serije A. Borba za titulu je...

POVEZANE OBJAVE