EVROLIGA: Veliki preokreti Bajerna i Žalgirisa, novi Efes krenuo loše

Srpski večiti rivali imali su prvog takmičarskog dana nove sezone Evrolige polovičan učinak. Crvena zvezda je bila ubedljiva protiv Asvela u Areni, dok je Partizan izgubio u Tel Avivu od Makabija.

Pored ove dve utakmice danas su odigrane još tri. Slavili su Barselona, Bajern i Žalgiris.

Barsa je u svojoj Blaugrani bila ubedljiva protiv Anadolu Efesa, na startu nove ere turskog kluba, savladavši ih sa 91-74.

Vili Ernangomez je odmah opravdao zvanje najvećeg pojačanja kluba i jednog od najplaćenijih u Evropi, pošto je ubacio 18 poena, uz 3 skoka. Jan Veseli se nadovezao sa 16 poena, 7 skokova i jednom asistencijom, dok je Nikolas Laprovitola imao 13 poena, 8 asistencija i 5 uhvaćenih lopti.

Na suprotnoj strani je Šejn Larkin zabeležio dabl-dabl učinak od 16 poena i 12 asistencija, dok su Brajant i Džons upisali po 10 poena.

Bajern je savladao Albu u nemačkom okršaju posle preokreta sa 80-68 u Minhenu.

Gosti su vodili dvocifrenom razlikom tokom druge deonice, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost.

Silvajn Francisko je upisao 17 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije za pobednički tim, dok je Isak Bonga zabeležio dabl-dabl učinak sa 11 poena i 10 skokova.

U poraženoj ekipi je Luis Olinde imao 12 poena, 3 završna dodavanja i skok, dok je Johanes Timan uz isti broj poena uhvatio 5 lopti i imao jednu asistenciju.

Najzanimljivije bilo je u Bolonji, gde je Žalgiris slavio posle velikog preokreta protiv domaćeg Virtusa sa 82-79.

Domaćin je vodio dvocifrenom razlikom tokom drugog i trećeg perioda, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Kinan Evans bio je najzaslužniji za pobedu sa 25 poena i 4 skoka, Edgaras Ulanovas je ubacio 11 poena, uz 4 skoka i 3 završna dodavanja, a Rolands Šmits 10 poena.

Kod Virtusa je Džordan Miki sakupio 18 poena i 6 skokova, Šengelija je imao 17 poena uz po 4 skoka i asistencije, a Ajzea Kardinije je bio nadomak dabl-dabla sa 12 poena i 9 završnih dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE