IVANOVIĆ POSLE UBEDLJIVE POBEDE: Jasno je da moramo da budemo bolji

Košarkaši Crvene zvezde odlično su započeli novu sezonu u Evroligi, ubedljivom pobedom nad Asvelom u Areni.

Trener creno-belih Duško Ivanović bio je zadovoljan, ali je čvrsto na zemlji.

Veoma bitna utakmica i pobeda za nas. Svaki put je prva utakmica teška i opasna. Sve smo napravili pozitivno, odigrali smo odlično poluvreme, uz izuzetne procente šuta za tri poena. Pobedili smo, ali je jasno da moramo da budemo bolji, moramo da napredujemo. Neće svakog dana biti ovakvi procenti šuta. Igrači su bili svesni koliko je ovo bila opasna utakmica. Imali su izuzetnu energiju na terenu, u prvom poluvremenu zaista odlični. Bila su tri, četiri zaista teška propusta, ali u sledećim utakmicama moramo da popravimo našu odbranu. Moramo mnogo bolje u odbrani i strpljivije u napadu, izjavio je trener Zvezde.

Postavlja se pitanje da li je veliki broj šutnutih trojki bio deo plana.

Mi smo šutnuli veliki broj trojki, ali to su stvarno bili izgrađeni šutevi, rezonski. Nećemo mi, kao što nismo pogodili neke šuteve u drugom poluvremenu, uvek imati ovakve procente. Moraćemo malo više da budemo raznovrsniji, da igramo unutra i spolja. Danas sve ovo izgleda sjajno, istakao je Ivanović.

Danas je sve izgledalo odlično, a u pogonu nisu bili igrači poput Jaga Dos Santosa, Nemanje Bjelice, Dejana Davidovca i Džoela Bolomboja.

Meni ne pada teško što imam dobre igrače, to mi čak i prija. Nemam nikakav problem sa tim. Napravili smo skup dobrih igrača, sada treba da napravimo dobar tim. Svako treba da nađe svoje mesto, da se oseća komotno i da daje svoj maksimum. Zato su mene doveli ovde, ako ne budem radio dobro, doći će neko drugi, rekao je iskusni stručnjak.

Ivanović je istakao i da nikada nije igrao pred većim brojem navijača.

Jako smo zadovoljni atmosferom. Bili smo i kada je bio pun Pionir, a pogotovo sada kada ima još i više pristalica. Nisam igrao pred 20.000 ljudi, mislim da sam najviše imao u Vitoriji, kada smo igrali pred 15.000 ljudi, prisetio se trener srpskog tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE