Lorenco Braun vodio Makabi do ubedljive pobede nad Partizanom, uzalud odlični Avramović

Košarkaši Partizana nisu uspeli da trijumfalno započnu novu sezonu Evrolige. Na startu su poraženi u Tel Avivu od Makabija sa 96-81.

Protiv nekadašnjeg najvećeg rivala trojkom je utakmicu otvorio bivši košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun, a Partizan preokrenuo na isti način preko kapitena Pantera, kada je poveo sa 5-3. Ipak, ovo se ispostavilo kao poslednja prednost crno-belih na utakmici.

Blistao je Lorenco Braun, koji je na 2 minuta i 40 sekundi do kraja prve četvrtine doneo prvu dvocifrenu razliku (23-11), upisavši već 13. svoj poen. U poslednjem minutu su po trojku razmenili Tamir Blat – koji je postavio novu najveću prednost – i Džejms Naneli, nakon čega je prvi deo završen vođstvom domaćina sa 27-16.

Aleksa Avramović je uspeo sa 5 uzastopnih poena da smanji zaostatak na samo pet poena (32-27) u prvoj fazi drugog perioda, ali je usledila velika serija od 13-1 izraelskog tima, kojom su se odlepili na najvećih +17, što je konačno pogotkom za tri poena prekinuo Avramović, koji je bio jedina svetla tačka crno-belih u prvih 20 minuta.

Najviše što je srpski klub uspeo do poluvremena jeste da manjak smanji na jednocifrenu razliku poenima Pantera na nešto manje od dva minuta do velikog odmora, na koji je Makabi otišao sa prednošću od 55-43, posle trojke Doužera, koji je tako zatvorio prvu polovinu utakmice.

Drugo poluvreme započelo je neefikasno, pošto više od dva minuta nije bilo poena ni na jednoj strani. Takvo stanje su prekinuli Ledej i Panter, smanjivši na 55-47, ali je protivnik uzvratio sa 6 uzastopnih poena za prednost od 61-47.

Nastavilo se sa igrom u serijama, pa je tim Željka Obradovića preko Doužera smanjio na -9 (61-59), ali nije uspeo da nastavi niz. Poenima Neboa na dve sekunde do kraja treće deonice Ponos Izraela je ostvario najveću dotadašnju razliku na meču i vodio sa 74-58.

Koprivica je otvorio poslednji deo meča sa dva ubačena slobodan bacanja, nakon čega je usledila trojka Blata, koja je otvorila dvocifreni niz od 10 uzastopnih poena, kada je Sorkin doneo vođstvo od 84-60, i praktično rešio utakmicu na nešto manje od sedam minuta do kraja.

Niz je konačno prekinuo Smailagić, nakon čega su gosti vezali još 4 poena, ali nisu uspeli ništa više od toga, pa je duel rutinski priveden kraju, bez većih uzbuđenja.

Na kraju je Aleksa Avramović bio najefikasniji na čitavoj utakmici sa 24 poena, ali je 20 postigao u prvom poluvremenu. Uz to je sakupio i 2 asistencije. Uz njega su sa po 10 poena dvocifren košgeterski učinak imali još i Doužer, Panter, Naneli i Smailagić.

Sa druge strane je najučinkovitiji bio Lorenco Braun sa 22 poena i 8 završnih dodavanja, ali je i on poput Avramovića poenterski daleko više raspoložen bio u prvom poluvremenu. Nebo (4 skoka, 3 asistencije) i Sorkin su dodali po 14, a Kolson 12 poena.

U narednom kolu Partizan gostuje Asvelu, koji je danas ubedljivo poražen od Crvene zvezde, dok će se Makabi u Milanu sastati sa Olimpijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE