Obradović govorio o razlozima poraza od Makabija i maloj minutaži Kaminskog i Ponitke

Košarkaši Partizana poraženi su ubedljivo na startu Evrolige od Makabija u Tel Avivu.

Trener crno-belih Željko Obradović je nakon utakmice objasnio razloge poraza.

Očigledno moram da čestitam Makabiju jer su odigrali dobru utakmicu. Imali smo plan kako da igramo večeras i bio je dobar plan. Realnost je nešto sasvim drugačija, spremali smo se na jedan, a igrali na potpuno drugi način. Naša ideja je bila da kontrolišemo napad, da ne ispaljujemo ishitrene šuteve, da ne dozvolimo Makabijevim igračima da se rastrče po parketu, da ne postižu lake poene i ne dolaze do ofanzivnog skoka, rekao je trener Partizana, koji se potom osvrnuo na analizu samog toka meča.

U prvom poluvremenu je sve bilo suprotno – imali su 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, a mi smo imali sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Ispod našeg koša oba tima imala su po sedam skokova. Oni su ubacili 27 od 55 poena na poluvremenu iz tranzicije ili posle ofanzivnih skokova, što je previše, rezimirao je Obradović, pa nastavio:

Posle toga smo imali nekakvu reakciju. Ali igrali smo loše. Kada igramo loše, onda je do trenera, treba da pogledamo snimak i shvatimo zašto se ovo dogodilo. Moraću da se konsultujem sa stručnim štabom, da vidimo šta nam je činiti, jer ovo što smo igrali večeras nije ono što mi želimo. Verujem da ovaj tim ima kvalitet da bude bolji u odbrani i pametniji u napadu, istakao je trener crno-belih.

Objasnio je i zašto su ovoletošnja pojačanja Frenk Kaminski i Mateuš Ponitka malo igrali.

Utakmica se vodi tako da uradim najbolje što mogu za 40 minuta. Vodiš utakmicu tako da pomogneš timu. Kaminski se povredio, rekli su mi da je u redu, to je ono što znam, otkrio je Obradović.

U narednom kolu crno-beli gostuju francuskom Asvelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROMENE U ZVEZDI: Glazer odlazi, vraća se Borjan i stiže još jedan golman iz Superlige!?

Fudbaleri Crvene zvezde večeras gostuju Vojvodini od 17:30 u drugom kolu plej-ofa. Sa njima će igrati finale kupa, dok će...

POVEZANE OBJAVE