Obradović o Madaru: Data reč je za mene važnija od ugovora

Košarkaši Partizana večeras kreću napad na Evroligu. Njihov prvi protivnik je Makabi, a meč dva velika rivala na programu je od 20 časova i 5 minuta.

Tim Željka Obradovića je ove sezone jači za četiri igrača, a u ovom prelaznom roku neplanirano je ostao bez pleja Jama Madara, koji je otišao u Fenerbahče. Trofejni trener je za Nedeljnik govorio i o igraču iz Izraela.

Data reč je ze mene važnija i od ugovora… Vrlo smo otvorteno razgovarali sa igračima na kraju prošle sezone. Otvoreno smo im rekli šta klub može kome da ponudi. I ovo je idealna prilika da javno zahvalim Kevinu, Zeku, Džejmsu, Balši i Aleksi što su produžili ugovore. Igrači koji su otišli, otvoreno su govorili o svojim razlozima. Skoro svi. Matijas Lesor je rekao da ima sjajne finansijske ponude i pošto mi to nismo mogli da ispratimo, odlučio je da ode. Pošteno. Dante Egzum je želeo da se vrati u NBA i proba ponovo tamo i ja mu želim svu sreću. I to je pošteno. Papapetru je dobio odličnu ponudu da se vrati kući i rekao je da mu je to velika želja. Opet pošteno. U slučaja Jama Madara, ipak, ne mogu da kažem da je sve bilo iskreno, rekao je Obradović za Nedeljnik i dodao:

Stvar je išla ovako, on je doleteo specijalno iz Tel Aviva da bi razgovarao sa mnom. Sedeli smo u kafiću blizu moje kuće oko dva sata i pričali o daljim planovima. Nijednog trenutka on nije govorio o bilo čemu osim o minutaži, prilici da igra, planovima, zahvalnosti i svemu što je vezano za napredak koji je ostvario. Tako smo se rastali i ja sam otišao na trenersku kliniku. Nije prošlo mnogo, eto ga Madar, zove me i spominje novac. Kaže, nezadovoljan je ugovorom. Ja ga pitam što mi nije spominjao novac kad smo pričali, on kaže da je shvatio da nije dovoljno plaćen. Neću apsolutno ga ulazim u to ko ga je savetovao, ali je jasno da ga je neko posavetovao. Rekao sam mu da bez obzira na njegov kvalitet i napredak koji je ostvario ne želim da ga odvajam od drugih igrača njegovog uzrasta, podsetio da smo ga mi izvukli iz jedne anonimnosti i da smo napravili plan o budućem radu u kom je njegovo mesto bilo vrlo važno. Kada sam shvatio da više nemam šta da mu kažem uputio sam ga na Zorana Savića i stvar se završila kako se završila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE