OTKRIVENO: Obradović otkrio zašto Mirotić nije došao u Partizan

Trener Partizana Željko Obradović dao je intervju za Nedeljnik uoči početka Evrolige.

Trofejni trener govorio je o raznim temama, a jedna od tema bio je Nikola Mirotić. Nekadašnji reprezentativac Španije, dao je reč crno-belima da će biti deo njihovog tima, ali je u poslednjem trenutku svoju odluku promenio.

-Ispričaću sve ono što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora koje smo obavili sa Nikolom, što ja, što uprava kluba, on me je pozvao i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je bilo da se reše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. Nikola je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori su bili vrlo prijatni i sve je teklo kako treba – razgovarli smo o procesu sastavljanja tima, koje igrače želimo da dovedemo, kako planiramo da igramo, on se zanimao za svaki detalj. Posle dve nedelje takvih razgovora, on me je pozvao i rekao da ipak ne može da dođe. Kada sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju – pritisci, rekao je Obradović i dodao:

-Ja sam mu rekao da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla, i vređanje, i očekivanja, i pretnje, ali da niko nije zaista trpeo neke posledice od tog pritiska i da mislim da on može sa tim da se nosi. On mi je tada rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane.

Ko ga je zvao?

-Reći ću vam tačno kako je on meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive “iz politike” i “iz crkve”.

Da li ga je zaista, kako se pričalo zvao patrijarh SPC Porfirije?

-Nikola nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve. Toliko znam. On to može da potvrdi”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZNA ŠTA MU JE PRIORITET: Poznato vraća li se Radonjić na Marakanu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u plej-ofu Superlige gostuju Vojvodini. Stekli su 10 bodova prednosti i pred odbranom su titule. A...

POVEZANE OBJAVE